“Пољопривредник” и Војводина уживо започињу сарадњу: Представљамо Пољопривредни календар 2024.

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 10:27

“Пољопривредник” и Војводина уживо започињу сарадњу: Представљамо Пољопривредни календар 2024.

“Пољопривредник” је специјализовани лист за село и пољопривреду, јединствен не само по томе што постоји и редовно излази 67 година, већ и што је остао лист пољопривредних произвођача, настојећи да пренесе читаоцима достигнућа пре свега домаће науке и струке, која су применљива >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у производњи. Фото: Војводина уживо Портал Војводина уживо, заједно са листом “Пољопривредник” преносиће, до краја године, најзанимљивије текстове из Пољопривредног календара 2024. године.
Од почетка године, у продаји је нова књига “Пољопривредников пољопривредни календар 2024”, традиционално издање новинско-издавачке куће “Дневник – Пољопривредник“. Као и претходних година календар представља нова знања и технолошка достигнућа у области пољопривредне производње. Тим поводом, новинари са портала Војводина уживо поставили су неколико питања главном уреднику књиге, Тамари Гнип:
Зашто сваки пољопривредни произвођач треба да има “Пољопривредников пољопривредни календар”? – Напоменула бих да књига “Пољопривредников пољопривредни календар” има дугу традицију излажења и с правом носи епитет – мала пољопривредна енциклопедија. И овим издањем желели смо да оправдамо поверење наших читалаца, које смо стекли свих протеклих година. Потрудили смо се да овом издању дамо један нови визуелни идентитет, а да задржимо досадашњи садржајни концепт. Наиме, књига је штампана у тврдом повезу, у колору, богато илустрована, с обиљем интересантних тема.
Пољопривредна наука се убрзано развија. Да ли и “Пољопривредников пољопривредни календар” то прати? – Свакако, наша најновија књига обилује бројним текстовима из различитих области аграрне привреде и производње хране. Акценат је на одговорима како пољопривреда може да постане отпорнија на климатске промене, које су све чешће.
Одговоре на ово питање покушали су да дају многи аутори у нашој књизи, свако из своје области. У једном су сви сагласни: неопходно је улагање у климатски паметну пољопривреду, попут прецизне пољопривреде, агроекологије, ефикасних технологија за наводњавање и заштиту усева од елементарних непогода. Препоруке се односе на промену технологије производње, почев од обраде земљишта, припреме за сетву, избора биљних врста, сортмента, начина неге.
Приоритет је сачувати пољопривредно земљиште, наш најважнији природни необновљиви ресурс, који услед људског немара полако нестаје. Добро је познато да је производња хране стратешки важна. Зато је неопходно правилно га користити, задржати оранице и не мењати им намену.
Како њима правилно газдовати може се прочитати на страницама наше књиге.
Да ли бисте могли да издвојите неке теме? – Нашу будућност свакако представљају млади образовани пољопривредници који гарантују и опстанак села. Тако да је блок Образовање у пољопривреди заслужено добио место на нашим странама.
Поред стандардних, добро познатих блокова, приредили смо и неке нове. Приметно је да међу младима све више расте интересовање за производњу занатских (крафт) пива, која производе мале пиваре, а које дају приоритет квалитету, укусу, креативности и иновацијама. Многи млади пепознају себе у овој грани, тако је и настао наш нов блок Пиварство.
Евидентно је да се све више враћамо природи и одговоре за здрав живот у њој проналазимо. Поготово за градско становништво, природа је права оаза и неисцрпна ризница. У том контексту настала су и два нова блока, Здравље и биље и Зелена храна.
Вредно помена је да се око сто аутора потрудило да ову књигу учини корисном и занимљивом нашим читаоцима. “Пољопривредников пољопривредни календар 2024” штампан је на више од 350 страна и обухвата скоро све области, које су неопходне за живот и опстанак на селу. Намера нам је била да путем писане речи дамо допринос осавремењавању аграра, како би текстови објављени у књизи били путоказ ка неком бољем сутра – поручила је главна уредница Тамара Гнип.
Како књига може да се набави? – Књига се поручује преко сајта њњњ.пољопривредник.нет. Жеља нам је да и Вашим читаоцима дочарамо садржај књиге кроз поједине сегменте, које ћемо повремено објављивати на сајту портала Војводина уживо.
Povećan broj dece obolele od respiratornih virusnih i bakterijskih infekcija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак “Пољопривредник” и Војводина уживо започињу сарадњу: Представљамо Пољопривредни календар 2024. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.