Војводина у надокнади времена савладала Вождовац за наставак рођенданског славља

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Mar.2024, 21:59

Војводина у надокнади времена савладала Вождовац за наставак рођенданског славља

Фудбалери Војводине победили су на свом „Карађорђу“ екипу Вождовца резултатом 2:1 у 24. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије. Фото: ФК Војводина Воша је кренула у офанзиву на старту утакмице, а иако није имала опасне ударце ка голу, после Савићевићевог слободног ударца центиметри >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су недостајали да Ивановић и Кораћ спроведу лопту у мрежу. Потом је после доброг напада Сери могао да проигра усамљеног Бјековића, али је уместо тога шутирао преко гола са 20 метара.
На истеку 20. минута, Нешковић је лажњаком превратио Петровића који га закачио по нози, а главни арбитар показао на белу тачку. Одговорност је преузео Флемингс који је погодио десни Царевићев угао за 0:1.
Воша је морала да крене опет у напад, у 25. минуту Ђорђевић је упутио оштар центаршут кроз петерац, а тамо је Ђуричић у последњем тренутку интервенисао испред Вукановића.
Пет минута касније Воша је била најближа голу, Серијев центаршут је закачио једног играча и лопта је погодила пречку, на одбијену је налетео Бјековић који је гађао главом, али је потом одлично интервенисао Катић. Опет је после пет минута Воша имала нову шансу, Савићевић је из корнера проиграо Петровића на ивици шеснаестерца, његов први ударац је изблокиран, а други је послао преко пречке.
Војводини је поново недостајала боља завршница у надокнади времена када је Сери прошао по левом боку и оштро шутирао кроз петерац, опет је боље одреаговала одбрана Вождовца.
Статистика после првог полувремена показује да је Воша имала 12 удараца, од тога три у оквир гола, док је Вождовац имао само један и довољан за вођство.
Фото: ФК Војводина Божидар Бандовић је одмах на полувремену одлучио да направи две промене, Зукић и Радуловић заменили су Петровића и Ивановића, што је значило да ће Воша кренути у још јачу офанзиву. Али, Вождовац се одлично бранио, па је Воша тешко долазила до гостујућег шеснаестерца, Радуловић је то пробао да пробије ударцем са дистанце, али је био непрецизан.
Уследио је нешто жустрији период пун дуела и размирица, али без активне игре, све до 72. минута када је Ђуричић покушао да лобује Царевића, који је сјајном парадом сачувао мрежу. Тренер Војводина Бандовић је направио нову измену, Кембел је заменио Бјековића за додатну офанзиву, а у 77. минуту Сери је шутирао са 20 метара, опет је Катић био на правом месту.
Два минута касније Вождовац је остао са играчем мање, пошто је Пиргић нагазио Серија и зарадио други жути картон и аутоматско искључење.
Воша је опет појачала офанзиву, у 82. минуту Зукић је шутирао са двадесетак метара, Катић је избио лопту у корнер. Након ударца из угла, Зукић је гађао главом, Катић је одбранио, потом је зауставио и одбитак и шут Кораћа, али је из трећег покушаја успео да га савлада Матеус Индио за 1:1.
Домаћи тим је у финишу играо испред гола гостију, ушао је и Лазар Јовановић уместо Црномарковића, што је био и кључан потез на мечу.
У последњим секундама утакмице, управо је Лазар Јовановић постигао гол за победу. Сери је опет прошао по боку, пронашао Николића који је шутирао, Катић одбио до Ђорђевића чији се ударац одбио до Јовановића право у гол за 2:1!
Воша је тако коначно успела да дође до прве победе овог пролећа, након три ремија и једног пораза, а у наредном колу у уторак од 20 часова гостује екипи ИМТ-а.
FK Crvena zvezda: „Marakana“ rasprodata za 172. večiti derbi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војводина у надокнади времена савладала Вождовац за наставак рођенданског славља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.