Војводина преслишала Мегине клинце у Нишу, чека Партизан у полуфиналу

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 20:22

Војводина преслишала Мегине клинце у Нишу, чека Партизан у полуфиналу

Кошаркаши Војводине победили су Мегу резултатом 100:92 у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа и тако обезбедили пласман у полуфинале. Фото: КК Војводина Новосађани су од самог старта сусрета ушли са јасном намером, да спрече унутрашњу игру Меге преко Плавшића и да натерају бекове >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на игру један на један. На другој страни паркета су, такође имали јасан циљ, али још битније мирну руку. Изабраници Милоша Исаков-Ковачевића погодили су чак четири тројке у првој деоници, коју су добили резултатом 26:15.
Млади кошаркаши Меге су до краја полувремена играли као ошамућени од ударца у првих 10 минута. Тим из Новог Сада је то искористио и током другог периода отишао на максималних +27. Марко Бараћ је са неколико тајмаута покушао да пробуди екипу, али му је то тек донекле пошло за руком. На полувремну Војводина је у хали Чаир водила 57:38.
Да би успела да истопи велики заостатак, Војводина је морала пре свега да заигра боље у одбрани. Тако је и било, те су успели да отворе и простор за игру у транзицији. Изгледало је као да ће Београђани стићи и до једноцифреног минуса пре последњег квартала, међутим неколико несмотрених фаулова Меге и сензационалан погодак Стефана Савића са више од пола терена, на истеку треће деонице, осигурали су +20 Војводине пред последњих 10 минута.
Мега је тек у последњем минуту сусрета успела да дође на једноцифрени минус, али није могла озбиљније да припрети. На крају Новосађани приређују друго велико изненађење на овогодишњем Купу Радивоја Кораћа и заслужено иду у полуфинале.
Најефикаснији у редовима Војводине био је Лука Ашћерић са 22 поена, док су код Меге Урош Плавшић и Никола Ђуришић имали 21, односно 20 поена. У полуфиналу ће Војводина одмерити снаге са бољим из меча Партизан – Гајдобра који је на програму од 20 часова.
Drugi dan Kupa Koraća: Mega protiv Vojvodine, Partizan igra sa Hercegovcem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војводина преслишала Мегине клинце у Нишу, чека Партизан у полуфиналу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.