Скривени трошкови „аll inclusive“ летовања на које треба да рачунате

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 08:01

Скривени трошкови „аll inclusive“ летовања на које треба да рачунате

Уплатите аll inclusive и одете на одмор, а новчаник оставите код куће – звучи добро, али обично није баш тако. Фото: Pexels/Vincent Rivaud All inclusive услуга у хотелима углавном значи да уз одабрани смештај имате обезбеђена сва три оброка у дану и широк избор алкохолних и безалкохолних пића.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Често је укључена и понуда спортских активности, приступ спа центру, базену, активности за децу, бесплатан улаз у ноћни клуб у склопу хотела…
Међутим, далеко од тога да опуштено можете да оставите новчанике код куће и само се препустите уживању не размишљајући о било чему – постоји и списак онога што алл инцлусиве не покрива, док ће вас с друге стране дочекати бројне „замке“.
Није баш све укључено Увек је неопходно да прочитате у опису хотела шта све тачно ова услуга обухвата или да питате у агенцији, јер у аll inclusive никад није баш све укључено. Аll inclusive се разликује међу државама и не подразумева исти квалитет услуге, а и та услуга се разликује од хотела до хотела.
Некад се не подразумева да добијате флаширану воду, у неким хотелима са 5* посебно ће вам наплатити еспресо, а дешава се и да немате обезбеђену лежаљку и сунцобран на плажи већ и за то морате да платите додатно.
Да, имате три оброка, можда и неку ужиницу, али вероватно нећете моћи много да бирате шта желите да једете, нити да сами одређујете када ће вам оброк бити послужен. Уколико желите неко посебно јело, то се доплаћује. Слично је и са пићем, нека су обично бесплатна, за нека доплаћујете.
Одређене активности ретко улазе у цену, па ако сте се радовали курсу роњења који је истакнут у понуди хотела, вероватно се посебно плаћа. Додуше, као аll inclusive гост, можда добијете неки попуст.
Такође, можда можете бесплатно у спа, али масаже плаћате посебно. Зато пре резервисања одмора из снова само добро проучите шта је тачно укључено, а шта није како се не бисте непријатно изненадили на лицу места и како бисте могли да се организујете.
Кад пожелите да мало изађете из хотела Алл инцлусиве услуга односи се само на одабрани смештај, евентуално приступ садржајима и ресторанима другог ризорта истог хотелског ланца. Све што је ван тога – плаћате регуларно.
Можда вам се више допадне плажа која није у склопу хотела, можда пожелите да испробате специјалитет из најпознатијег ресторана у том месту, можда да изађете у популарни клуб… Имајте то на уму пре него што се „заробите“ аll inclusive.
Кеш за напојнице У неким ризортима постоји политика „без напојнице“ али у многима је уобичајено да се остави који динар спремачицама, конобарима и осталом особљу које вам је на услузи 24 сата дневно. Истражите какви су обичаји у хотелу који сте одабрали да не бисте били „омражени гост“.
Припремите се на презентације о попустима Неретко ћете одмах по доласку у хотел бити позвани на ручак или вечеру који укључује презентацију с разним попустима и ВИП чланствима – врло слично као и састанак са водичем који вам продаје доста скупе излете.
Уколико вас такве ствари занимају, у томе нема ништа лоше. Већ само слушање презентације често са собом доноси неке ситне погодности или поклончиће, а чланство у неком од „клубова за попуст“ на годишњој бази нуди бројне предности.
Будите само спремни на то да продавачи знају да буду врло упорни у намери да вам продају оно што су наумили, а и размислите унапред да ли желите да потрошите сат времена свог одмора на овај начин.
Evo kako da budete „raketa do leta“ bez dijete!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Скривени трошкови „аll inclusive“ летовања на које треба да рачунате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.