Вучић: Србиjа неће гласати за искључење Русиjе из Савета безбедности УН

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Sep.2022, 20:24

Вучић: Србиjа неће гласати за искључење Русиjе из Савета безбедности УН

„Србиjа за ограничавање права вета или за искључење Русиjе из Савета безбедности неће гласати. Tу немамо никакву дилему“, подвукао jе Aлександар Вучић. Фото: Танјуг/Olivier Matthys Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе вечерас да jе готово сигуран да ће западне силе покушати да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Русиjу искључе из Савета безбедности УН и истакао да Србиjа за то неће гласати.
„Да ли ће то успети или не, видећемо“, рекао jе Вучић у Њуjорку. Одговараjући на питања новинара шта би могло да се деси са Србиjом уколико би Русиjу искључили из Савета безбедности УН. Оценио да би за Србиjу то била катастрофа због KиM.
Нећемо се одрицати нашег териториjалног интегритета и наставићемо европски пут Србиjе. Поновио jе вечерас председник и истакао да све ради да сачува Србиjу.
Председник jе тако одговорио новинарима последњег дана боравка у Њуjорку на 77. заседању Генералне скупштине Уjедињених нациjа. На питање да ли неко може да га стави у позициjу да бира између EУ и KиM. Као и на то што га критикуjу и говоре да jе сваки пут када помиње Kосово на корак даље од EУ.
Vučić se u Njujorku sastao s Pahorom i Tanjom Fajon

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Србиjа неће гласати за искључење Русиjе из Савета безбедности УН се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.