Zvezda želi Cibonu

Izvor: Politika, 29.Mar.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda želi Cibonu

Pobedom u Zagrebu (16 č), košarkaši „crveno-belih” bi i u polufinalu „fajnal fora” za protivnika dobili najtrofejniji hrvatski klub

Utisci posle pobede nad Budiveljnikom i plasman među četiri najbolja tima u  Evrokupu još se nisu slegli, a košarkaše Crvene zvezde očekuje težak duel u Zagrebu (16 č)  u poslednjem kolu Jadranske lige, a za tri dana novi spektakl u Kombank areni. Koliko misli igrača mogu da budu usmerene samo na Cibonu ključno je pitanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jer uveliko je počelo da se priča o Uniksu i prvom duelu polufinala evropskog takmičenja, a utakmica u „Draženovom domu” daleko je od beznačajne. Pobedom bi „crveno-beli” u polufinalu „fajnal fora” za protivnika dobili upravo Cibonu i Srbiji obezbedili četvrtog učesnika u regionalnom takmičenju i naredne sezone.

Cibona je van svih očekivanja, s obzirom na finanisjku konsolidaciju i poprilično „tanak” tim, napravila odličan rezultat u ABA ligi, vratila gledaoce i podigla prag ambicija. Gledajući sve okolnosti, snaga Zvezdinog tima opada u odnosu na prvi duel ovih protivnika u „Pioniru”, kada su bez po muke pobedili Zagrepčane sa 88:63, ali igrači žele sa Cibonom da se ogledaju na završnom turniru i to je doboljan motiv.

- Utakmicau Zagrebu dolazi u nezgodnom trenutku. Iako za nas nema rezultatski imperativ jer smo već obezbedili prvu poziciju, ima značaj za koeficijent Srbije. Želimo da završimo ligu bez kalkulacija i kao veliki tim idemo i u ovoj utakmici ciljamo pobedu. Iako uvek idemo korak po korak pa ne razmišljamo ko će nam biti protivnik na „fajnal foru”, voleo bih da to bude Cibona. Tako bi Srbija stekla šansu da i naredne sezone ima dva predstavnika u Evroligi – istakao je centar „crveno-belih” Raško Katić.

Svoju računicu ističu i u najtrofejnijem hrvatskom klubu. Trener Cibone Slaven Rimac očekuje punu dvorani i podršku koja bi njegovom timu pomogla da stigne do važne pobede.

- Moramo maksimalno ozbiljno da odigramo ovu utakmicu jer još uvek odlučuje o plasmanu. Ako pobedimo i mi i Cedevita, bićemo polufinalni par na završnom turniru, što znači da će Hrvatska imati predstavnika u Evroligi – naglasio je Rimac.

M. S.

objavljeno: 30.03.2014
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arena će opet biti krcata: Navijači Zvezde opkolili blagajne zbog meča sa Uniksom

Izvor: Blic, 30.Mar.2014, 12:13

Košarkaši Crvene zvezde u sredu igraju prvi meč polufinala Evrokupa protiv Uniksa, a navijači su spremni da u beogradskoj Kombank areni naprave novi spektakl...Prodaja ulaznica za duel sa ruskim timom počela je u nedelju od 10 časova, a redovi su se od ranog jutra protezali ispred blagajni na prodajnim...

Nastavak na Blic...

NESTVARAN PREOKRET: Serijom 20:0 Zvezda dobila Cibonu i najavila polufinale

Izvor: Kurir, 30.Mar.2014

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu u Zagrebu sa 76:67 u poslednjem kolu regularnog dela Jadranske lige..ZAGREB - Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu u Zagrebu sa 76:67, u poslednjem kolu regularnog dela Jadranske lige...Crveno-beli su do trijumfa stigli posle nestvarnog preokreta...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.