Žrtva samovolje

Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2009, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtva samovolje

BEOGRAD - Podrška akciji Glasa javnosti i Kurira, kojom se od nadležnih državnih organa zahteva da Radisavu Rodiću zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja omoguće da se brani sa slobode ne jenjava. Građani su i juče u velikom broju dolazili u galeriju Glas u Vlajkovićevoj ulici kako bi potpisali peticiju, dok na adresu naših redakcija stiže na hiljade kupona sa potpisima čitalaca.

Istovremeno, zahtev da se pokretač naših listova pusti iz pritvora podržavaju i brojne ugledne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << javne ličnosti i političari, kojima su se juče pridružili lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, funkcioner Demokratske stranke Srbije Dejan Mihajlov, akademik Mihajlo Marković i bivši ministar inostranih poslova SRJ Živadin Jovanović.

Akademik Mihajlo Marković: Sramno!

Akademik Mihajlo Marković se, takođe zalaže sa oslobađanje Radisava Rodića.

- Mislim da je sramno da je, posle svih velikih obećanja o demokratiji i slobodi medija, došlo do toga da se hapse i nezakonito dugo drže u pritvoru urednici i vlasnici dnevnih listova - ističe Marković.

Predsednik SPO Vuk Drašković kaže da bezrezervno podržava našu akciju.

- Naravno da podržavam! I zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja i zbog činjenice da je Radisav Rodić žrtva političke samovolje. Odmazde! Odmah ga treba pustiti iz zatvora i omogućiti mu da se leči, a potom brani sa slobode. On nikoga nije ubio, niti je planirao da to uradi. Nije planirao ni bilo kakve diverzije, terorističke akte, kriminal. Ništa čime bi se moglo opravdati zadržavanje bolesnog čoveka u pritvoru - ocenjuje lider SPO.

Visoki funkcioner DSS Dejan Mihajlov kaže da po svim ljudskim pravima i zakonima, neko ko je tako teško bolestan, kao Radisav Rodić, mora da bude pušten da se brani sa slobode.

- Jedino na taj način može da mu se pruži adekvatna nega i mogućnost da spremi svoju odbranu. Prekršena su mu Ustavom zagarantovana prava, tim pre što je optužen za dela iz sfere finansija, a ne za nešto vezano za klasični ili organizovani kriminal. Treba imati u vidu da je i Haški tribunal omogućio Jovici Stanišiću da se brani sa slobode zbog lošeg zdravstvenog stanja, a naši sudovi to ne dozvoljavaju. To je nečuveno i jasno govori o samoj prirodi procesa - napominje Mihajlov.

I Živadin Jovanović, bivši ministar inostranih poslova SRJ, smatra da Rodiću treba da se omogući odbrana sa slobode.

- Svakako podržavam vašu akciju i peticiju. I smatram da Rodiću treba da se omogući lečenje i da mu se zaštiti zdravlje - poručuje Jovanović.  

Savkome je apsolutno jasno sta se desava oko g-dina Rodica i koliko je sve politicki obojeno i orkestrirano od strane jednog ministra . Samo mi nisu jasni ostali politicari koji to takodje znaju i velika vecina cuti ?!

Da li misle da ce vecno biti na mestima gde su i da li misle da njihov narod ne zna i ne vidi sta rade?

Ova garnitura politicara ,vecina od 2000. , je najvece zlo koje je Srbija u svojoj dugoj istoriji imala .

Stici ce i njih pravda ,ako ne ova zemaljska i lazna koju oni kontrolisu , a ono Bozija sigurno !

Zasluga doticnog Gosp. je "istorijski" nemerljiva.Jos se zivo secam na koji je nacin smenio 91.god. najjaci opstinski osdbor SPO Zvezdara. Treba naglasiti da ga nije ON stvorio,vec entuzijasti koji su imali nacionalnu svest. Ne bih duzio, ipak, juce na opelu je JEDINO doticni gosp. dosao sa rukom u djepu. Njegovi mnogobrojni telohranitelji su ga verovatno stitili od istog tog naroda koji je stvarao njegovo ime i tkzv. "njegovu (nacionalnu) politiku. NA ZDRAVLJE ljudskoj logici i neljudskoj svesti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.