Zimske gume tek za godinu dana

Izvor: RTS, 29.Sep.2011, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimske gume tek za godinu dana

Primena Uredbe o upotrebi zimskih guma na sva četiri točka, koja bi trebalo da počne od 1. novembra, biće odložena za godinu dana, potvrđeno RTS-u.

Uredba o upotrebi zimskih guma na sva četiri točka, koja bi trebalo da se primenjuje od 1. novembra, biće odložena za godinu dana odlukom ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića i unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Vest je RTS-u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potvrdio pomoćnik ministra za puteve i bezbednost saobraćaja Dragan Jovanović. Odluka o odlaganju uredbe usledila je kako bi se pomoglo građanima Srbije u periodu krize da rasterete kućni budžet.

Stojadin Jovanović, iz Agencije za bezbednost saobraćaja, kaže da će vozači, po starom zakonu, morati da imaju dve zimske gume na pogonskim točkovima ili letnje, sa šarama dubine četiri milimetra sa kompletom lanaca za pogonske točkove.

Iz MUP-a najavljuju da kontrola saobraćajne policije počinje 1. oktobra, ali ne preciziraju kako će se sprovoditi.

Što se novih kompleta prve pomoći tiče, do sada ih je kupljeno oko 900.000, ali će vozači morati da nabave još najmanje pola miliona kompleta. Taj komplet se u maloprodaji može naći po ceni od 1.300 do 2.500 dinara.

Kako RTS saznaje, već ovog vikenda postojaće mogućnost da se stari komplet prve pomoći zameni za novi uz doplatu, na mnogim prodajnim mestima, i time uštedi i do 40 odsto u odnosu na najnižu cenu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.