Za lepši Šabac

Izvor: RTS, 08.Avg.2013, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lepši Šabac

Gradska uprava Šapca nagradila je vlasnike najlepših dvorišta i terasa. Petočlana stručna komisija izabrala je pobednike koji su nagrađeni sa po 30 hiljada dinara.

S ciljem da životni prostor učine lepšim i prijatnijim, gradska uprava Šapca nagradila je vlasnike najlepših dvorišta i terasa.

Uređeno bez stručne pomoći, sa oko 150 različitih biljaka, dvorište porodice Isailović iz Bogosavca kod Šapca, najlepše je u seoskoj sredini.

Fontana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju je vlasnik sam napravio, kao i brojni detelji, bili su presudni za pobedu na gradskom konkursu.

"Prijavio sam se, a motiv sigurno nije bio novac, što sa sigurnošću mogu tvrditi. Nisam se čak ni nadao toj nagradi, znajući da dvorišta divnih ima, mnogi to sada rade, i održavaju i sređuju", kaže Milivoj Isailović, čije dvorište je izabrano za najlepše.

Nagradi se najviše obradovala supruga Jasmina, koja brine o cveću. Novac će, kaže, iskoristiti za kupovinu novih neobičnih biljaka i uređenje balkona.

"Ima uvek tu posla i obaveza, i u prepodnevnim i popodnevnim časovima, sat, sat i po do dva, a kada je detaljno sređivanje, tu je sedam osam sati radnog vremena'', kaže Jasmina.

Puzeći višegodišnji karanfil, jedinstven je u gradu. Crvene boje i jakog mirisa, krasi najlepšu terasu u Šapcu.

"Ove karanfile smo našli tragajući za boljim i neobičnim cvećem, doneli smo ovde rasad, pelcere'', kaže Budimir Antić čija terasa je izabrana za najlepšu.

O nagradama su odlučivali pejzažni arhitekti i stručnjaci u oblasti gajenja biljaka. Izabrati najbolje, kažu, nije bilo lako.

Marijana Vasić, pomoćnik gradonačelnika za urbanizam i arhitekturu kaže da su prilikom ocenjivanja vrednovali kreativnost, orginalnost, zastupljenost različitih biljnih vrsta, kao i skladnost ostvarenog ambijenta.

"Svako je davao ocenu, tako da smo sabiranjem tih ocena došli do pobednika'', objasnila je.

Uređujući dvorišta, domaćini menjaju izgled grada i sela, dodaju nadležni, koji će se i dalje truditi da nagrađuju kreativnost i trud.

rts.sabac@rts.rs

+381 15 353-269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.