Vučić u četvrtak pred poslanicima

Izvor: B92, 25.Jun.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić u četvrtak pred poslanicima"

Predsednica Skupštine Maja Gojković najavila je da će premijer Aleksandar Vučić i ministri, na njegov zahtev, narednog četvrtka odgovarati na pitanja poslanika.

Gojković je novinarima u parlamentu rekla da je sa Vučićem pre nekoliko dana dogovorila da obavezu prema Poslovniku da poslednjeg četvrtka u mesecu odgovara na poslanička pitanja, ispuni narednog četvrtka, budući da premijer i članovi Vlade Srbije imaju veliki broj obaveza i na unutrašnjem i na spoljnom planu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Poslovnik o radu parlamenta predviđa da se za vreme vanrednog zasedanja poslanička pitanja mogu postavljati i nekog drugog dana u mesecu, a ne poslednjeg četrka, ako podnosilac zahteva za vanredno zasednja, odnosno vlada, to predvidi u zahtevu.

Gojković je rekla da joj je žao što poslanici opozicije, koji su prethodno postavljali pitanja vladi u skupštinskom holu, nemaju strpljenja da dobiju pravovremenu informaciju od predsednika parlamenta.

“Potpuno razumem način borbe opozicije. Nalazimo se u vanrednom zasedanju i postoje pravila rada koja su definisana Poslovnikom, a koja omogućavaju da se pitanja premijeru i članovima Vlade Srbije održavaju i drugim danima“, rekla je Gojković, dodajući da nije lako utvrditi datume za to, zbog mnogobrojnih obaveza Vučića i članova vlade.

Gojković je objasnila da će parlament idućeg četvrtka započeti novu sednicu, da dnevni red još uvek nije poznat, te da će u okviru te sednice premijer i članovi vlade od 16 do 19 sati odgovarati na pitanja poslanika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.