Vrabac

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrabac

Kada je ono učiteljica zadala deci u razredu da za sutra svako napiše priču sa jednim naravoučenijem, Mujica došao sa uredno ispisanim sastavom: "Krenuo ja jutros u školu. Smrzlo. Na cesti smrznut vrabac. Naiđe krava pa se na njega pobalega. Vrapcu od balege bude lijepo, dođe sebi, oživi i procvrkuće. U to naiđe mačak i pojede ga."

Dejan Lukić  

"Pa, gde ti je tu naravoučenije", pita učiteljica? "Ima tu učiteljice, veliko naravoučenije: Dok si >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u govnima nemoj cvrkutati."

Srpski narod ga otpravio u istoriju, ali Boris Tadić ne prestaje da cvrkuće. Čovek, naprosto, ne zna ni gde ni šta može da cvrkutne. I evo ga na bosanskoj, takozvanoj Federalnoj TV (22. oktobra), u emisiji koja iz nekih mističnih razloga nosi naslov Pošteno, kako cvrkuće kao vrabac iz balege.

Zamislite Vrapca koji je, uz to što je vrabac, nekim incidentom istorije bio još i predsednik države na brdovitom Balkanu, kako se hvali tuđim ušima da je Rezolucija o Srebrenici u Skupštini Srbije njegovih ruku delo i da je uz to, dotična Srbija, je l' te, ni manje ni više nego genocidna država. I kvit.

- Jeste, bio je genocid, cvrkuće Vrabac iz tople balege, a na pitanje voditeljke Fate, dok mu uzvišeno bledo čelo božanstvena ispraznost krasi.

A, onda, kao da mu je u vrapčijoj glavici najednom, u onom zakržljalom delu kognitivne moždane mase, sevnula iskrica i šapnuo odnekud glas da mu se, ipak, valja iz Sarajeva vratiti kući preko Drine - u genocidnu otadžbinu Srbiju, Vrapče pokušava da se "vadi" pa cvrkuće kako je Međunarodni krivični sud u Hagu - Sveti Gral u njegovoj vrapčijoj glavici - presudio da se u Srebrenici dogodio genocid, pa Vrabac, stoga, u potpunosti, eto, podržava presudu Svetog Grala. "Jeste, ja podržavam presudu Suda", procvrkuta Vrabac.

Baš se, nesretnik, lepo izvadio. Ne zna, nesretnik, da opravdanje zna da bude veći zločin od zločina, da su još stari Latini rekli "da si ćutao možda bi ispao filozof", a da je gavran, što ga više pereš, sve crnji.

Ali, vrapčija pamet i pomućeni ego ne daju našem Vrapcu da prikoči. Ničim isprovociran od voditeljke kojoj se, očigledno, prevrće "bururet u glavi" i ne može sebi da dođe kakva ju je sreća strefila što je tako iznenada dobila u emisiju takvog rasnog Vehabiju, umesto da prestane da pere crnog gavrana, naš Vrapčić se i dalje vadi tonući sve više u balegu: "Sve partije koje danas čine koalicionu vlast u Srbiji - cvrkuće Vrabac iz balege - imale su mračnu prošlost"! Genocidnu, dakle, u najgorem slučaju, zločinačku i ratnohuškačku, u najboljem. Sve odreda dušu dalo za Hag.

Na ovo, mogu da zamislim kako cela Herceg-Bosna pada u derviški zanos, dok sa minareta, od Begove džamije u Sarajevu do Aladža džamije u Travniku, odjekuje : "Aferim, Borise" i "Alahu ekber!"

Ček, ček, upada zbunjena voditeljka Fata, "pa vi ste bili u koaliciji i delili vlast sa većinom tih stranaka". Jesam, reče Vrabac, ali Dačić sada govori nove rečenice". U značenju, Dačić se izvrgao u šejtana pa sada nešto vrda sa tim genocidom u Srebrenici. Ćafir jedan!

To reče Vrabac, Fata osta zblanuta, a meni se ote: Oprosti mu Bože, ne zna šta radi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.