Volite se i poštujte!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jan.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volite se i poštujte!

U poslednjim satima stare i na dočeku Nove godine "Vesti" su imale privilegiju da budu u gostima kod porodice srpskog fudbalskog asa Miloša Ninkovića u Sidneju. Već od ulaznih vrata, koja nam otvaraju razdragane Miloševe i Dejanine ćerke Angelina i Doroteja, oseća se prijatna toplina porodičnog doma, ukrašena svečanom, prazničnom atmosferom.

Centralno mesto u dnevnom boravku zauzima Božićno drvce, koje krase kugle sa imenima svih članova porodice. Pokloni su već podeljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i raspakovani jer Gina i Do nisu imale strpljenja da čekaju novogodišnju noć kako bi videle šta su dobile od Deda Mraza. Kažu, već čekaju da dođe Božić Bata...

- U našoj porodici se poštuju svi praznici, pa tako i kalendarska Nova godina. Ali, ipak, najsvečaniji i najvažniji dan za nas je Božić i zato se i deca najviše raduju 7. januaru - kaže Miloš.

U početku, poziranje ne ide glatko. Mlađa Doroteja zateže situaciju oko slikanja, malo se mrgodi, a posle šeretski gleda ispod obrva. Posle kraćeg ubeđivanja i razmišljanja neodoljivo simpatično podiže jedan prstić i opominje: "Može, ali samo jedna slika".

Nema problema, odgovaramo. Škljocnemo jednom i gotovo...

Stvari se, međutim, menjaju za samo nekoliko minuta. Dok gleda Miloša kako se veselo smeje i pozira ispred jelke, Doroteja prilazi i želi da se slika s tatom. Za tili čas je u njegovom naručju, a Miloš pruža drugu ruku ka starijoj ćerki Angelini i zove je da im se pridruži.

- Neka, sačekaću, pa ću onda samo ja da se slikam s tobom - kaže Gina i ostaje na sofi pored mame.

Kada je došlo vreme za zamenu uloga, Doroteja ne može strpljivo da čeka i vrlo brzo odlučuje da prekine sestrino i tatino poziranje.

- I jaaaaa... - veselo uzvikuje i uskače pravo pred kameru.

Nastaje opšti smeh i kreće prepričavanje mnogobrojnih porodičnih anegdota, u kojima su u glavnim ulogama, očekivano, dva mlađa člana veselog Ninković tima. Gina i Doroteja kao matore preuzimaju reč i objašnjavaju šta se, kako i kada dogodilo, priznaju poneki nestašluk, ali ni jedna neće da kaže čija je ideja bila da krišom pojedu sve čokoladice kod Miloševog saigrača i komšije Brendona O'Nila.

Priče, šale i smeh sa porodicom Ninković mogle bi da traju u nedogled, ali vreme je da se zahvalimo na gostoprimstvu i da krenemo. Na rastanku, Miloš i njegova porodica imali su novogodišnju čestitku za čitaoce "Vesti", kao i za sve Srbe u dijaspori i matici.

- U Novoj godini svima želimo pre svega zdravlje i blagostanje u krugu porodice. Kada su ljudi ispunjeni ljubavlju i okruženi pažnjom svojih najmilijih, sve je u životu lepše i lakše. Bez toga nema ni istinske sreće ni uspeha. Zato, volite se, poštujte i čuvajte jedni druge - poručio je Miloš u ime složnog tima porodice Ninković.

S vremena na vreme, devojčice u razgovor ubacuju i poneku reč na engleskom, a roditelji ih neretko čuju i da razgovaraju među sobom na ovom jeziku.

- Čak sve više poprimaju pravi Ozi akcenat. Gina pogotovo, ponekad je i ne razumem šta kaže. Ali zato nam je često od pomoći kad smo u dilemi kako se neka reč speluje. Kod nas važi pravilo, ako ne znaš kako se nešto piše, onda pitaj Ginu - kaže Miloš, dok Angelina konstatuje kako je tata "baš silly"...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.