Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2017, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljko Ražnatović pregovara da se preda?

LAKTAŠI - Bila su tu četiri vozila, od čega dva džipa. Odjednom je nastao metež, makljaža, ali i pucnjava. O kakvom se obračunu dvije grupe radi, svjedoči i to što su korištene čak i bejzbol palice obmotane bodljikavom žicom!

Ovim riječima, u izjavi za "Nezavisne", danas su stanovnici Laktaša opisivali masovnu tuču koja se prethodne večeri dogodila na parkingu nedaleko od lokalnog parka, gdje su u kritičnim momentima bili brojni mještani, uključujući i majke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa djecom.

Mirno veče, koje su mnogi iskoristili za šetnju, pretvorilo se u dramu i temu broj jedan u lokalnim kafićima, tim više jer je tu viđen i Veljko Ražnatović, sin srpske pjevačice Svetlane - Cece Ražnatović i ubijenog Željka Ražnatovića Arkana.

Štaviše, pojedini portali javljaju da policija preko posrednika i advokata pregovora da se Ražnatović preda vlastima kako bi bio saslušan.

Sa druge strane, po riječima mještana, na parkingu, udaljenom manje od 100 metara od sjedišta policije, sinoć, nešto nakon 20 časova, izbio je sukob, nakon kojeg su pronađene lokve krvi na asfaltu, ali i više čaura.

"Nezavisne" saznaju da su u obračunu učestvovali Laktašani Petar (29) i Aleksandar Zolak (28) te Dalibor Rogić (22) i Boban Latinović (22), kao i više nepoznatih mladića, od kojih je jedan zapucao iz pištolja!

"Potom su u dva vozila, i to u mercedesu ML i BMW-u, pobjegli. Jedan od Laktašana, koji su u obračunu učestvovali, potvrdio je policiji da je mercedes vozio Veljko Ražnatović", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Sva četvorica Laktašana su uhapšena, a potom je Petar Zolak, u pratnji policije, zbog povrede noge prevezen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, gdje je pregledan i potom pušten.

Međutim, advokat Darko Kremenović, koji zastupa neke od učesnika u ovom događaju, izjavio je da Veljko Ražnatović u ponedjeljak naveče nije bio u Laktašima ni u Banjaluci.

U Laktašima pričaju da se obračun, nakon parkinga, preselio i na obližnji travnjak, a akteri su se, pred dolazak policije, "razbježali kao zečevi". Ovaj događaj je i predmet šala.

"Strugnule su 'junačine' prije nego što je policija došla. Udario Zemun na Župu (dio opštine Laktaši), ali pobijediće Župa", priča nam jedan mještanin.

Šta je uzrok obračuna, niko zvanično neće da saopšti. Nezvanično, spominje se kako je moguće da se radi o unaprijed dogovorenoj tuči.

"Ne znam šta bih vam rekao. Ovdje u Laktašima imate 10 verzija priče. Na tom parkingu se inače okupljaju taksi vozila. Ja sinoć čujem 'pobili se taksisti'. Tek kasnije pročitam na portalima šta se zapravo desilo", navodi jedan mještanin.

Iz policije su potvrdili da je tužilac naredio da se identifikuju učesnici događaja, što znači da je pod lupom i Veljko Ražnatović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.