Učinak ispod očekivanja

Izvor: RTS, 20.Mar.2010, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učinak ispod očekivanja

Na konferenciji kod Kranja mogli su da budu svi, i iza nje je mogao da ostane neki trag, jer na kraju krajeva imamo zajedničko gledanje na budućnost, rekao ministar Vuk Jeremić u Dnevniku 2 RTS-a. Naš zajednički cilj je ulazak u EU, ocenio je ministar.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je učinak konferencije na Brdu kod Kranja, uprkos svim naporima, ispod svih očekivanja.

"Mogli su tamo da budu svi, mogao je iza te konferencije da ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neki trag, jer na kraju krajeva, imamo zajedničko gledanje na budućnost", rekao je Jeremić i dodao da je zajednički cilj svih država regiona ulazak u EU.

"Srbija je samo tražila da se ispoštuju dogovor i unapred utvrđena pravila, ali pošto to nije urađeno, nije ni moglo da se očekuje da se na skupu pojave predsednik Boris Tadić i najviši zvaničnici Evropske unije", rekao je ministar u Dnevniku 2 RTS-a.

Komentarišući izjavu slovenačkog premijera "da bi sve zemlje u regionu trebalo da se međusobno priznaju", Jeremić je rekao da je to "potpuna besmislica".

Stav državnog rukovodstva Srbije je jasan, precizan i nepromenljiv, istakao je Jeremić i ponovio da Srbija, i pored pritisaka, nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

"Bilo je pritisaka, neki su bili javni, a neki sa one strane pristojnosti. Mi imamo svoju jasnu poziciju od koje ne možemo odustati", rekao je ministar.

"Diplomatska borba za očuvanje teritorijalne celovitosti je važnija od učešća na jednom neformalnom, i na žalost, ne naročito dobro organizovanom skupu", rekao je šef srpske diplomatije.

Jeremić je ocenio da nije velika šteta što je ovaj skup doživeo neuspeh i dodao da će za skupove te vrste biti prilika u budućnosti.

"Želimo saradnju sa svim susedima, ali Kosovo nije i neće biti naš sused", zaključio je ministar Jeremić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.