URA, URA, RASPUST!

Izvor: Kurir, 05.Feb.2012, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URA, URA, RASPUST!

Šta je miševi, minus, a? A dok je bio u budžetu, niste uvodili vanredno stanje? Sva sreća, u Beogradu je delegacija MMF.

Šta je miševi, minus, a?

A dok je bio u budžetu, niste uvodili vanredno stanje? Sva sreća, u Beogradu je delegacija MMF. U pravo vreme. Sjenici treba odobriti ozbiljnu pomoć, „Beograd putu“ platiti reklamu na Studiju B („Sve ostalo je naša briga“), a „ememefovci“ će zauzvrat dobiti dokaze o uštedi na grejanju za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << škole i vrtiće koji neće raditi barem sedam dana?

Štaviše, mogli bismo svi na zimovanje, na Kopaonik do početka marta, taman dok stigne srpska elita na Biznis forum. Generalni godišnji odmor, vanredni odmor. Samo, kako da stignemo do Kopaonika? Dirižablom?

Uglavnom, Srbija je u svom omiljenom stanju - hibernaciji. Malo, malo pa imamo vanredno stanje. Kad nisu izbori, praznici su. Kad je velika vrućina, vrućina je! Kad igra reprezentacija, radi se skraćeno. Kad igra Nole - niko ne radi. Osim kafića. I da nije ovog snega, ne bismo mnogo radili.

Prosečan Srbin u principu radi četiri, pet meseci godišnje. U januaru se slavi do Svetog Save. Pitajte bilo kog biznismena i svaki će vam reći: „Februar je prazan mesec, istrošilo se, krpi se.“ U martu se i radi, u aprilu, maju. U junu se spremamo za godišnji odmor i tako do septembra. Ko će u septembru pa i da radi, „tek smo stigli s odmora, deca se spremaju za školu.“ I onda, malo u oktobru i novembru, kao radimo, da bi decembar proveli na koktelima, proslavama, sindikalnim druženjima. I žalimo za samoupravljanjem. A nismo ni svesni da samoupravljanje u evoluiranom obliku još postoji. Pitajte onih 50.000 zaposlenih u državnoj administraciji i 100.000 u javnim preduzećima.

Minus je. Pao sneg, a zverki niotkuda. Vratili se zadovoljni iz Dubaija, dogovorili se da kupe „Jat“, valjda da bi zaprašivali svoje njive po Vojvodini, i odmaraju se u svojim vilama sa podnim grejanjem u dvorištu. Ne uzdaju se u „Beograd put“.

Pao sneg, pa pošten narod ne može da stigne na posao. Samo pre nekoliko dana Studio B je opet pravio reportažu sa zimskom službom „Beograd puta“. Ljudi leže u toplom i žale se što nemaju šta da rade: „Spremni smo, samo da padne.“ I pao je. U petak, u 11 ujutru, na Terazijama smetovi kao na Pešteru. Zaledila nafta, so se ne topi na minus 10, ovo, ono. Mrkonjić se izvinio. Nije on kriv nego putari. U društvu dve plavuše anđeoskog izgleda poručuje: „Dačić će biti zadovoljan.“ I Obradović. Ne mora više da se rve s prosvetnim sindikatima, svi na grudvanje. A šta će deca kad naprave sneška? Mokra, smrznuta. Roditelji, kao, na poslu. Škole i vrtići ne rade. Ko će da ih okupa, ugreje ako nemaju babu i dedu? Ko, ako žive u okolini Beograda, a roditelji nekoliko sati putuju na posao i s posla. A ako žive u Sjenici? Na minus 36!

I ništa ne brinite. Neće se raditi ni u martu. Prvo otopljenje donosi porast vodostaja i, ne daj bože, poplave. Opet deca neće ići u školu, a radiće jedino TV snimatelji koji neće moći da stignu naše agilne političare u „vijetnamkama“ koji zabrinutih lica stoje tik uz bujice blatnjave vode i obećavaju blagostanje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.