UFC 298: Топуриа нокаутирао Волкановског, Гери и Витакер стигли до великих победа

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 14:25

UFC 298: Топуриа нокаутирао Волкановског, Гери и Витакер стигли до великих победа

Илиа Топуриа нови је владар перо категорије, у великом стилу савладао је Волкановског. Роберт Витакер славио је једногласном одлуком против Паула Косте. Иан Гери остао је непоражен након судијске одлуке. Фото: PrtSc/X/UFC UFC 298 – фантастично борилачко вече у Анахејму донело нам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прегршт врхунских мечева у којима су могли да уживају сви љубитељи ММА спорта широм планете.
У главној борби вечери, добили смо новог шампиона у лакој категорији. Неприкосновени владар ове категорије, борац из Аустралије (иначе македонских корена), Александер Волкановски, поражен је нокаутом у другој рунди, а опасни шпански професионалац, Илиа Топуриа, заслужио је у великом стилу титулу најбољег.
Већина љубитеља ММА спорта питала се у кааквом ћемо издању гледати Волкановског који се на велику сцену, и своју категорију, враћао након пораза пд Ислама Макачева у октобру прошле године. Овог пута испред себе је имао непоражену нову звезду, шпанског борца Топуриу.
Након прилично изједначене прве рунде, одлична боксерска комбинација решила је ову шампионску борбу у другој рунди – одлични ударци у тело испраћени крошеима који су након тога погодили главу Волкановског, уз неколико удараца у партеру, запечатили су судбину бившег првака.
Илиа Топуриа овом импресивном победом окитио се титулом шампиона као и бонусом од 50.000 долара, и свој већ импресиван професионални скор довео на бројку од петнаест победа, без пораза.
Фото: PrtSc/X/UFC Још једну борбу са великим нестрпљењем очекивала је ММА заједница широм света, дуел између бившег шампиона средње категорије, Роберта Витакера, и опасног бразилског ударача, Паула Косте.
Фото: PrtSc/X/UFC Гледали смо прави рат у октагону и опасне нападе оба борца. Пред сам крај прве рунде успео је Бразилац опасно да уздрма Витакера, али није успео да заврши борбу. Након тога гледали смо још две рунде у којима је нешто прецизније деловао Витакер. Иако није био задовољан коначном одлуком, Пауло Коста ће морати да прихвати чињеницу да су једногласном одлуком судије победу доделиле Роберту Витакеру.
Фото: PrtSc/X/UFC Велика ирска нада Иан Гери наставио је свој савршени победнички низ и остао непоражен након свог четрнаестог профи наступа.
Фото: PrtSc/X/UFC У тесној борби против опасног америчког борца Џефа Нила судије су подељеном одлуком доделиле победу ирском борцу, публика је негодовала, а Нил је љутито напустио кавез. На крају је ирска звезда остала непоражена и видећемо да ли ће му челници „UFC“ организације испунити жељу и дати меч против Колбија Ковингтона.
Фото: PrtSc/X/UFC Фантастично вече имао је грузијски борац Мераб Двалишвили који је једногласном судијском одлуком савладао Хенрија Сејуда и тако највероватније постао следећи изазивач за појас шампиона.
Фото: PrtSc/X/UFC Ентони Хернандез победио је Романа Копилова гушењем у другој рунди.
Аманда Лемос судијском одлуком славила је против Мекензи Дерн.
 
UFC: Otkazan novi nastup Duška Todorovića

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак UFC 298: Топуриа нокаутирао Волкановског, Гери и Витакер стигли до великих победа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.