Izvor: B92, 08.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužbe za vreme u logorima

Sarajevo -- Udruženje logoraša iz Mostara tužiće Federaciju BiH zbog finansijske naknade za vreme provedeno u logorima.

Prema pisanju izdanja Večernjeg lista za Bosnu i Hercegovinu, na popisu tuženih je i Hrvatska "jer je sklapala i potpisivala posebne sporazume o posebnim odnosima s Herceg-Bosnom". Tužbe će biti upućene pravosudnim institucijama BiH, ali nije isključena mogućnost sudskog procesa pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Odštetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za dane provedene u logorima Armije BiH, od Federacije BiH kao njenog pravnog sledbenika, sudskim putem tražiće i Udruga hrvatskih logoraša iz Domovinskoga rata BiH. Prema tvrdnjama predsednika tog udruženja Mirka Zelenike, u toku je procedura za podnošenje tužbe.

On je dodao da je "Udruženje logoraša BiH, koje okuplja Bošnjake, odlukom Vlade FBiH od maja ove godine dobilo 600.000 maraka za pokrivanje troškova tužbe protiv RS za dane provedene u srpskim logorima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.