Truba na poklon

Izvor: RTS, 12.Feb.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Truba na poklon

Učenici niške Osnovne Škole "Bubanjski heroji" sakupili su novac i kupili trubu muzički nadarenom drugu, koji je u lošem materijalnom položaju. Ovo je četvrta akcija u kojoj đaci te škole iskazuju solidarnost sa loše situiranim školskim drugovima.
Martin Mitrović, učenik trećeg razreda, član školskog i crkvenog hora, na omiljenom instrumentu do sada je vežbao samo u muzičkoj školi. Zato >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se poklonu veoma obradovao.

"Srećan sam, sad mogu i kući da vežbam. Nikad nisam imao svoju trubu", kaže Martin Mitrović.
Martinov otac, koji nema zaposlenje, već radi sezonske građevinske poslove, kaže, ne bi mogao da priušti detetu skupi instrument.
"Samohrani sam roditelj dva deteta, i ova pomoć mnogo mi znači, jer sam finansijski slab", kaže Miodrag Mitrović, otac.
Teška situacija u kojoj se našao njihov drug učenike niške škole "Bubanjski heroji" nije ostavila ravnodušnima.
"Sproveli smo humanitarnu akciju da bismo pokrenuli svest učenika da budu humani i oni su se odazvali u velikom broju", kaže predsednik Đačkog parlamenta Anastasija Tubić.
"Davali su koliko je ko mogao, uglavnom 100 ili 200 dinara, i nikome nije bilo teško da daje novac, jer je u pitanju humanitarna akcija", kaže Jovan Božić, đački parlament.
Ovo je četvrta akcija pomoći učenicima koju pokreće đački parlament.
"Cilj akcije je da kod dece razvijemo svest o važnosti pomaganja ljudima kada im je pomoć neophodna", kaže Dragana Stevanović, školski pedagog, koordinator Đačkog palamenta.
A da ovi tinejdžeri imaju sluha za vršnjake u nevolji pokazuje i to što već razmišljaju o narednoj akciji.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.