Transparent Stop separatističkom Statutu

Izvor: RTS, 24.Nov.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transparent "Stop separatističkom Statutu"

Povodom početka rasprave o Predlogu Statuta Vojvodine u Skupštini Srbije, gradski odbori DSS-a iz Beograda i Pančeva postavili transparent na Pančevačkom mostu sa natpisom "Stop separatističkom Statutu".

Predstavnici beogradskog i pančevačkog odbora Demokratske stranke Srbije postavili su na Pančevačkom mostu transparent sa natpisom "Stop separatističkom statutu", povodom početka rasprave o Predlogu statuta Vojvodine u Skupštini Srbije.

Predsednik pokrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbora DSS Zoran Lončar rekao je tom prilikom da će ta stranka pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom Srbije ukoliko Predlog statuta Vojvodine bude potvrđen u republičkom parlamentu.

"U ovom trenutku odgovornost je na poslanicima, koji bi trebalo da pokažu da su u stanju da se izdignu iznad partijske discipline i da se povinuju volji naroda Srbije da se sačuva zajednička država", dodao je Lončar.

Prema njegovoj oceni, u Srbiji se, umesto autonomije koja je Vojvodini zagarantovana Ustavom, protivustavnim Statutom pokrajini daju elementi državnosti, čime se otvara mogućnost stvaranje nove države na teritoriji Republike.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.