Tragedija u Kongu

Izvor: RTS, 03.Jul.2010, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u Kongu

Najmanje 230 ljudi poginulo, a 196 povređeno, kada je cisterna sa gorivom eksplodirala u selu na istoku Konga.

U eksploziji cisterne sa gorivom, u selu na istoku Demokratske Republike Kongo, poginulo je najmanje 230 ljudi, dok je, prema poslednjim izveštajima, 196 povređeno.

Kamion-cisterna, koji je prevozio gorivo iz Tanzanije, prevrnuo se u selu oko 70 kilometara južno od grada Bukavua, nedaleko od granice sa susednom državom Burundi.

Ogromna količina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << goriva iscurela je i odmah zatim dogodila se eksplozija.

Guverner okruga rekao je da su mnogi među stradalima napolju gledali utakmice svetskog šampionata u fudbalu. Bilo je i onih koji su, nesvesni rizika, pokušali da ukradu gorivo.

Ujedinjene nacije su saopštile da među poginulima nema pripadnika mirovne misije UN u toj zemlji, iako je prvobitno postojala informacija da je pet pripadnika te organizacije stradalo.

Uzrok nesreće je prevelika brzina kojom se cisterna kretala, saopštila je policija, a prenela ANSA.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.