Totalni rat

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 09:38

"Totalni rat"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusija vodi "totalni rat" protiv njegove zemlje.

Kako je naveo, to uključuje nanošenje što je moguće više ljudskih žrtava i uništenja infrastrukture.

Od 24. februara, ruska vojska izvela je 1.474 raketna napada na Ukrajinu koristeći 2.275 različitih raketa, rekao je Zelenski, uoči navršena tri meseca ruske invazije na Ukrajinu. Velika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većina tih raketa pogodila civilne ciljeve, rekao je on u redovnom noćnom obraćanju i dodao da je tom periodu bilo je više od 3.000 ruskih vazdušnih napada.

"Zaista nije bilo takvog rata na evropskom kontinentu u 77 godina", rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je rekao da je u napadu na grad Desna, 55 kilometara severno od Kijeva stradalo 87 ljudi. Rusi su sada koncentrisali snage na gradove u Donbasu kao što su Bahmut, Popasnaja i Severodonjeck, rekao je Zelenski.

Pozvao je Ukrajince koji nisu na bojnom polju da pomognu na koji god način mogu i rekao da je njegov zadatak da radi na povećanju medjunarodnog pritiska na Rusiju.

"Apsolutni prioritet su oružje i municija za Ukrajinu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.