„The Wall Street Journal“: САД спремају нову испоруку оружја Израелу

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 09:45

„The Wall Street Journal“: САД спремају нову испоруку оружја Израелу

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена се спрема да пошаље авионске бомбе и друго наоружање у Израел како би појачали војни арсенал те земље, чак и у тренутку када се САД залажу за прекид ватре у Гази, преноси Ројтерс позивајући се на извештај америчких медија. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Јадранка Илић Према писању „The Wall Street Journal“, предложена пошиљка укључује око хиљаду МК-82 бомби, упаљача и ЈДАМ комплета за навођење, како би се муниција учинила прецизнијом, пакет чија се вредност процењује десетинама милиона долара.
„Предложену испоруку још увек интерно прегледају званичници, а детаљи предлога би се могли променити пре него што администрација обавести конгресни одбор који је надлежан да да одобри трансфер“, наводи лист, позивајући се на садашње и бивше америчке званичнике.
Извештај такође цитира процену предлога америчке амбасаде у Јерусалиму, у којој се каже да израелска влада тражи „брзу набавку ових средстава за одбрану Израела од сталних и новонасталих регионалних претњи“.
Japan uspešno lansirao novu raketu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак „The Wall Street Journal“: САД спремају нову испоруку оружја Израелу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.