Tadić u Nemačkoj

Izvor: RTS, 19.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u Nemačkoj

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao u Hanoveru, u okviru dvodnevne radne posete Donjoj Saksoniji, sa predsednikom vlade te nemačke pokrajine Kristijanom Vulfom o daljim evropskim integracijama Srbije i mogućnostima za privrednu saradnju.

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je sa predsednikom vlade nemačke pokrajine Donje Saksonije Kristijanom Vulfom o daljim evropskim integracijama Srbije i mogućnostima za privrednu saradnju, posebno u oblasti energetike i automobilske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << industrije.

Tadić je u okviru dvodnevne radne posete Hanoveru prisustvovao i uskršnjoj liturgiji u srpskom manastiru Himelstiru pored mesta Hildeshajma, gde je sedište Srednjoevropske eparhije Srpske pravoslavne crkve.

U Donjoj Saksoniji je sedište kompanije Folksvagen i nekoliko najvećih nemačkih energetskih kompanija. Predsednik Srbije je imao niz sastanaka sa nemačkim privrednicima.

Tadić je bio i gost na proslavi rođendana bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, kojoj su, između ostalih, prisustvovali i zamenik nemačkog kancelara i ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer i turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić u poseti Nemačkoj

Izvor: B92, 19.Apr.2009

Berlin -- Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u Hanoveru, s predsednikom vlade Donje Saksonije Kristijanom Vulfom o mogućnostima za privrednu saradnju... Predsednik Tadić je prisustvovao i uskršnjoj liturgiji u srpskom manastiru Himelstiru pored mesta Hildeshajma, gde je sedište Srednjoevropske...

Nastavak na B92...

Tadić i Vulf o daljim evropskim integracijama Srbije

Izvor: Cafe.ba, 19.Apr.2009

Predsjednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Hanoveru sa predsjednikom Vlade njemačke pokrajine Donja Saksonija Kristijanom Vulfom o daljim evropskim integracijama Srbije i mogućnostima za privrednu saradnju dvije zemlje, posebno u oblasti energetike i automobilske industrije.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.