Tadić u Fijatu

Izvor: RTS, 20.Mar.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u "Fijatu"

Proizvodnja novog "Fijatovog" modela "500 L" teče po planu, uverio se predsednik Boris Tadić koji je sa direktorom fabrike "Fijat Srbija" Antoniom Ćezare Ferarom obišao pogon montaže, gde je u toku instalacija najsavremenije opreme za taj model automobila.

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je fabriku "Fijat automobili Srbija" u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kragujevcu pred sam početak serijske proizvodnje novog modela "fijat 500 L" i uverio se da sve teče po planu, saopštila je Pres-služba predsednika.

Predsednik Tadić je sa direktorom fabrike "Fijat Srbija" Antoniom Ćezare Ferarom obišao pogon montaže, gde je u toku instalacija najsavremenije opreme za izradu automobila "fijat 500 L".

Predsednik Srbije izjavio je da je veoma zadovoljan novim modelom "500 L" i da taj projekat predstavlja novi početak i za "Fijat" i za Srbiju.

Tadić je ocenio da je "fijat 500 L" odličan automobil, kao i kompanija "Fijat Srbija", za koju je rekao da će i u budućnosti biti pouzdan privredni subjekat.

"Otkako smo osvojili kandidaturu za članstvo u EU, strani investitori vide koliko je Srbija dobro mesto za razvoj posla, a korist za Srbiju i naše gradjane je izuzetna", poručio je Tadić, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije je sa direktorom korporacije "Fijat–Krajsler" Serđom Markioneom prisustvovao u Ženevi, 6. marta, promociji novog modela "fijat 500 L".

"Fijat 500 L" proizvodiće se u novoj fabrici u Kragujevcu na osnovu Ugovora o zajedničkom ulaganju, koji su 2008. godine potpisali grupacija "Fijat automobili" i Vlada Republike Srbije.

Predviđeno je da u novoj fabrici do kraja godine bude zaposleno 2.433 radnika.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.