Svečani defile policije

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani defile policije

Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd danas su u 16 časova u okviru obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, koji će proslaviti u nedelju, priredili svečani defile od “Ruskog cara”, duž ulice Kneza Mihaila do Kalemegdana.

U defileu, koji je privukao veliku pažnju građana učestvovali su pripadnici raznih rodova policije, a najviše simpatija, posebno najmlađih privukla je konjička policija, kao i policijski psi.

Centralna svečanost povodom Dana MUP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Dana policije biće organizovana u nedelju od 13 časova, u Nastavnom centru Makiš, kada će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obeležiti dva veka postojanja.

Na proslavi će učestvovati Specijalna antiteroristička jedinica, Protiv teroristička jedinica, Žandarmerija, Helikopterska jedinica, Uprava za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, Interventna jednica 92, Uprava saobraćajne policije, Sektor za vandredne situacije - vatrogasne jedinice.

Studenti Kriminalirtičko policijske akademije pokazaće svoju obučenost i spremnost da sačuvaju bezbednost, kao i opremu i naoružanje koje koriste u svom radu.

U nedelju direktor policije Milorad Veljović položiće venac na spomen obeležje Čukur česma dok će ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić položiti venac na spomen ploču Jakovu Nenadoviću.

Dačić će se istoga danas sastati sa ministrima unutrašnjih poslova i direktorima policije iz regiona a prethodno će dodeliti po 25 Medalja za revnosnu službu I reda i Medalja za revnosnu službu II reda pripadnicima MUP-a Srbije.

Dačić će u nedelju će otvoriti centralnu svečanost u Nastavnom centru MUP-a u Makišu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.