Sutra dva protesta protiv Bus plusa

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra dva protesta protiv Bus plusa

Beograd -- Grupa građana organizuje sutra u 17 sati na Trgu Republike u Beogradu protest protiv sistema Bus plus. U 18.30 najavljen protest i na Zelenom vencu.

Posle skupa na Trgu okupljeni će se pridružiti protestu na Zelenom vencu koji je istim povodom najavila organizacija "99 posto".

Organizatori protesta "Narod protiv Bus plusa" na Trgu Republike, zahtevaju raskidanje ugovora sa firmom "Apeks" (Apex) i ukidanje Bus plus sistema, tačkaste kontrole koja podrazumeva zaustavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozila javnog prevoza.

Oni zahtevaju i ukidanje pravila ulaska putnika na prednja vrata vozila, smanjenje cene dnevnih i mesečnih karata za 30 odsto i pokretanje istrage o tome da li je ugovorom sa firmom "Apeks" oštećen Beograd i Gradsko saobraćajno preduzeće.

Na skupu na Trgu Republike biće napravljen "narodni dogovor" o daljim aktivnostima protiv "Bus plus" sistema, a kako je još navedeno u saopštenju taj protest uredno je prijavljen nadležnima.

Podsetimo, od ponedeljka, 16. jula primenjuje se nov Bus plus sistem ulaska i izlaska iz vozila gradskog saobraćaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.