Stanković u Medveđi

Izvor: RTS, 04.Dec.2012, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković u Medveđi

Prelazi na teritoriji Medveđe ne treba da budu prelazi samo za ljude, već je potrebno da se na tim prelazima vrše i carinski poslovi i da privrednici iz Medveđe ne idu kamionima preko Končulja i Merdara, rekao predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanović.

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da bi i preko administrativnih prelaza u Medveđi trebalo da prelazi roba sa kamionima.

"Da prelazi na teritoriji Medveđe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne budu prelazi samo za ljude, već da se na tim prelazima vrše i carinski poslovi, da prelazi roba preko administrativne linije, da privrednici iz Medveđe ne idu kamionima preko Končulja i Merdara", rekao je Stanović.

Stanković je u Medveđi razgovarao sa predstavnicima vlasti u Medveđi, kao i predstavnicima opozicionih stranka, albanske manjinske zajednice i privrednicima.

On je kazao da su se predstavnici opozicije žalili na regularnost lokalnih majskih izbora, da su razgovori bili žestoki, te da je on obećao da će biti formirana grupa koja će ispitati žalbe.

Predstavnici albanske zajednice ukazali su, kako je rekao Stanković novinarima, da neki njihovi sunarodnici imaju problema oko mesta prebivališta.

Reč je o meštanima koji su tokom NATO bombardovanja Srbije otišli na Kosovo, pa se nekoliko godina kasnije vratili u Medveđu.

Stanković je razgovarao i sa vlasnicima malih preduzeća, a neki od njih su na tom sastanku negodovali što nisu dobili bespovratna stimulativna sredstva za zapošljavanje novih ljudi.

Reč je o subvencionisanim sredstvima koje je država odobrila preko Koordinaciong tela za tri opštine u iznosu od 40 miliona dinara. Za privrednike Medveđe bilo je odobreno osam miliona dinara.

Stanković je razgovarao i sa dekanima Pravnog i Ekonomskog fakulteta u isturenim odeljenjima u Medveđi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.