Spa u vašem kupatilu

Izvor: Blic, 16.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spa u vašem kupatilu

Nemate novca za razne spa tretmane, a potrebno vam je opuštanje. U ovom broju „Blica" otkrivamo vam nekoliko tajni iz najpoznatijih svetskih spa cenatara koje možete da primenite i u vašem kupatilu.

Topla voda je idealno sredstvo za maksimalno iskorišćavanje blagotvornih dejstava aktivnih supstanci iz biljaka: na primer, kupka od zelenog čaja čisti organizam od otrova, jogurt i jabuka čine kožu mekšom. A ako pomešate sitnu morsku so s nekoliko kapi vode, dobićete odličan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << piling.

Dakle, šta čekate? Spa centar u sopstvenom kupatilu upravo je ono što treba vašem telu pre leta.

Kupke

Za detoksikaciju: U kadu stavite 10 svežih ili suvih listova lovora iscepkanih na komadiće, pa napunite kadu vodom. U kadi ostanite 15-20 minuta, izadite iz vode, pa izmasirajte telo bademovim uljem pomešanim s nekoliko kapi lavandinog ulja.

Za obnavljanje energije: Pripremite isceđeni sok od pomorandže. U vodu stavite nekoliko kapi esencijalnog ulja pomorandže i koru od isceđenih porandži. U kupki ostanite 15 minuta, zatvorenih očiju i duboko dišite. Posle kupke izmasirajte telo uljem i popijte sveže isceđen sok od pomorandže.

Za opuštanje: Na kosu nanesite smesu pripremljenu od dva žumanceta, dve kašike maslinovog ulja i pola isceđenog limuna. U vodu stavite 1 kg krupne soli i 4 kapi esencijalnog ulja ruzmarina.

Pomešajte ulje zelenih maslina i limuna i, dok ležite u vodi, pripremljenom mešavinom istrljajte ruke i nokte. Ostanite u kadi 30 minuta. Čarobno blato

Lekovito i negujuće delovanje blata poznato je od davnina. Isprobajte ga i vi.

Za lice: U posudi pomešajte dve kašike zelene gline, pola mlevene papaje, kašiku eteričnog ulja i vode koliko je potrebno da dobijete kremastu smesu. Nanesite na lice, vrat i dekolte i ostavite da deluje pola sata, po mogućnosti za vreme kupanja. Masku uklonite mlakom vodom.

Za telo: Za anticelulit tretman pomešajte šest kašika zelene gline, malo đumbira u prahu, decilitar gela od aloe vere i vode koliko je potrebno da dobijete kremastu smesu. Nanesite na telo od struka naniže, na vlažnu kožu, prethodno očišćenu pilingom. Držite pola sata, zatim uklonite masku vodom.

Tehnike opuštanje

1. Sednite, opustite ramena i zagrejte dlanove trljajući ih jedan o drugi.

2. Palcem i kažiprstom lagano štipkajte vilicu, uho i luk iznad obrva.

3. Palčevima pritisnite nosnice s obe strane.

4. S četiri spojena prsta pritisnite područje od polovine oka do ugla usana.

5. Jagodicama prstiju lagano pređite preko lica od sredine prema ivicama i prema gore.

Specijalni recepti

Maska za lepotu: Na nadlanice nanesite kremu koju koristite za lice. Utrljajte u kožu ruku debeli sloj hranjive kreme i navucite pamučne rukavice preko noći.

Tretman s medom: Uradite piling na rukama i stopalima, zatim ih izmasirajte smesom pripremljenom od žumanca, kašike meda i dve kašike bademovog ulja. Ostavite da deluje 10 minuta, pa isperite.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.