Izvor: Blic, 21.Jun.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Ćuruvija

Godinama se niko ozbiljno nije bavio ubistvom novinara Slavka Ćuruvije, kao što se još ne zna gde se pre hapšenja (predaje) krio Milorad Ulemek Legija. Nisu još otkriveni ni oni koji su naložili ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Slučaj Ćuruvija ponovo je u žiži posle objavljivanja iskaza osuđenog za pokušaj ubistva na Vuka Draškovića, iz 2003. godine, prema kojem zemunski klan stoji i iza Ćuruvijine likvidacije. Sada tužilac kaže da će taj iskaz biti proveren. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ponovo, jer je reč o poznatoj izjavi.

Garniture tajne i javne policije i tužilaštva menjane su od 1999. kada je Ćuruvija ubijen u centru Beograda, onako kako se menjao i odnos političkih snaga u državi, ali je neverovatno da informacije od šireg značaja nisu razmenjivane između službi. Ili jesu, ali je svaka postava birala koliko će se i da li će se uopšte njima baviti. Običan građanin se s pravom, zato, pita do koga vode tragovi zločina kad se tako uspešno godinama zameću.

Ozbiljnost države se, između ostalog, meri i preuzimanjem dugova prethodne vlasti, kakva god ona bila, a takav dug je i slučaj ubijenog novinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LEGIJA UBIO ŠIJANA?

Izvor: Kurir, 21.Jun.2010

BEOGRAD - Milorad Ulemek Legija ubio Zorana Šijana?! Kurir je došao do jedne policijske beleške u kojoj piše da je 3. aprila 2003. godine ovo na saslušanju izjavio Nenad Ilić (36), zvani Glavonja, bivši pripadnik „crvenih beretki“...BEOGRAD - Milorad Ulemek Legija ubio Zorana Šijana?!..Kurir...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.