Izvor: Blic, 05.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skakavci

Pre godinu dana EU je suspendovala pregovore sa Srbijom o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Pre tri i po meseca su održani izbori, a Srbija još nema novu vladu ni na vidiku. Pre mesec dana saopšteno je da u Srbiji ima milion nezaposlenih. Danas nam je bolje nego sutra, ali je gore nego juče.

Posle godina izolacije i nazadovanja, propuštena je prilika da uhvatimo brzi voz evropskih integracija i razvoja. Sad iz srpskog „ćire" posmatramo kako naše komšije odlaze dalje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Preskupo nas je koštao nonšalantan odnos prema haškim obavezama. Cenu otezanja dogovora o novoj vladi tek ćemo da platimo.

Iskrsnuo je problem Kosova - reći će neko. Naravno, to jeste ozbiljan problem, ali on nikako nije „iskrsnuo". Prisutan je dugo, a druga je stvar (ne)pripremljenost naše vlasti i diplomatije za ono što je usledilo. Najlakše je naći opravdanje za propušteno ili za to što neko neće s nekim u vladu. Ali, opravdanja se ne jedu, ona ne leče, s njima se ne prelaze granice bez viza, ona ne deluju ubedljivo na strane investitore...

Ukoliko srpski političari nastave da nude samo opravdanja i da nas ubeđuju kako se pretrgoše radeći za „dobrobit naroda i države", Srbija će u odnosu na komšije uskoro ličiti na polje preko kojeg su prešli skakavci.

Nesreća je što su naši skakavci postali imuni i na izbore.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.