Samoopredeljenje odlaže proteste

Izvor: B92, 04.Feb.2015, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samoopredeljenje" odlaže proteste

Pokret "Samoopredeljenje" saopštio je da na neodređeno vreme odložio protest, koji je za sutra bio najavljen u centru Prištine.

Razlog za odlaganje protesta je, kako je saopšteno večeras na konferenciji za novinare, odluka kosovskog premijera Ise Mustafe da razreši dužnosti ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića.

"Samoopredeljenje" je najavilo da će o budućim protestima u vezi situacije sa Trepčom javnost biti blagovremeno obaveštena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Predstavnici pokreta su negirali navode u današnjem saopštenju kosovske policije da bi protesti, zakazani za sutra, biti nasilni.

Kosovski premijer Isa Mustafa saopštio je danas da ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović više nije ministar u kosovskoj vladi.

Mustafa je to izjavio na konferenciji za novinare, ali nije precizirao da li je Jablanović sam podneo ostavku ili je smenjen.

Jablanović je istakao da je za odluku premijera KiM saznao iz medija i da je razočaran takvim razvojem situacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.