Sahranjena Olivera Marković

Izvor: S media, 04.Jul.2011, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjena Olivera Marković

Jedna od naših najvećih glumica Olivera Marković sahranjena je danas na beogradskom Novom groblju.

Slavna glumica Olivera Marković sahranjena je danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Jedna od najvećih srpskih glumica 20. veka koja se vrhunskim ulogama iskazala u svim žanrovima, pozorištu, filmu, televiziji, izvanredan izvođač ruskih romansi i šlagera, Olivera Marković preminula je u Beogradu 2. jula u 87. godini >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posle duge i teške bolesti.

Slavna umetnica rodila se u Beogradu 3. maja 1925. godine. Ljubav prema teatru pokazivala je u najranijem detinjstvu da bi za vreme okupacije, sa grupom vršnjaka-gimnazijalaca i studenata, počela da sprema predstave na Kolarčevom univerzitetu i u beogradskim stanovima.

Preminula glumica Olivera Marković (VIDEO)

Rođene sestre preminule u istom satu

Nova drama Dušana Kovačevića u Narodnom pozorištu

Prvi film snimila je već 1945. godine ("U planinama Jugoslavije"). Članica Narodnog pozorišta u Beogradu, gde je ostvarila više od 30 značajnih uloga, postaje 1967. godine.

U penziju odlazi 1989. godine, a poslednju premijeru na matičnoj sceni igra 1998. godine (uloga Mame u Makdoninom komadu "Sakati Bili sa Inišmora").

Među filmskim nagradama ističu se Srebrna i dve Zlatne arene na Filmskom festivalu u Puli, i „Slavica" za ukupni doprinos razvoju filmske umetnosti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahrana Olivere Marković sutra u Aleji velikana

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2011

BEOGRAD - Sahrana slavne glumice Olivere Marković održaće se sutra u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je danas Narodno pozorište.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sutra sahrana Olivere Marković

Izvor: Mondo, 04.Jul.2011

Sahrana slavne glumice Olivere Marković biće održana sutra u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na Mondo...

Sutra sahrana Olivere Marković u Aleji velikana

Izvor: Svet, 05.Jul.2011, 00:27

Sahrana slavne glumice Olivere Marković biće održana sutra u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 15 sati, dok je sahrana u 15.30 sati, saopštilo je Narodno pozorište. Jedna od najvećih srpskih glumica 20. veka koja se vrhunskim ulogama iskazala u svim žanrovima, pozorištu,...

Nastavak na Svet...

Sahrana Olivere Marković u Aleji velikana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2011

BEOGRAD -..Sahrana slavne glumice Olivere Marković održaće se u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je danas Narodno pozorište...Opelo počinje u 15 sati, dok je sahrana u 15.30 sati...Jedna od najvećih srpskih glumica 20. veka koja se vrhunskim ulogama iskazala u svim žanrovima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SAHRANA OLIVERE MARKOVIĆ U ALEJI VELIKANA

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011

BEOGRAD - Jedna od najvećih srpskih glumica 20. veka Olivera Marković biće sahranjena danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu...Opelo počinje u 15 sati, a sahrana u 15.30 sati...Olivera Marković, koja se vrhunskim ulogama iskazala u svim žanrovima, pozorištu, filmu, televiziji, kao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.