SAD: Stop

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 13:15

SAD: Stop

Savet bezbednosti UN verovatno će 20. februara glasati o predlogu Alžira da SB UN zahteva hitnu humanitarnu pomoć i prekid vatre između Izraela i Hamasa.

SAD su signalizirale da će uložiti veto, prenosi Rojters.

Američka ambasadorka u UN Linda Tomas-Grinfild je izjavila da bi takva rezolucija mogla da ugrozi "osetljive pregovore" koji imaju za cilj posredovanje u dogovoru o uspostavljanju primirja.

"Sjedinjene Države ne podržavaju akciju po ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacrtu rezolucije. Ako i bude glasanja o predlogu ove rezolucije - neće biti usvojen", navedeno je u današnjem saopštenju Tomas-Grinfildove.

U saopštenju se ističe da je od ključne važnosti da sve strane pruže najbolje šanse za uspeh ovog procesa, a ne da nameću mere koje ga dovode u opasnost.

Da bi bila usvojena rezolucija u SB UN potrebno je da najmanje devet članica glasa "za", ali samo pod uslovom da ni jedna od stalnih članica ne uloži veto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.