Region pod snegom

Izvor: RTS, 08.Dec.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Region pod snegom

Zbog jakog snega u većem delu Hrvatske drumski i železnički saobraćaj odvija otežano. Zatvoren i zagrebački aerodrom. Sneg pada i u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, dok je u Crnoj Gori ciklon "Čajo" doneo obilne padavine.

U većem delu Hrvatske pada jak sneg zbog kojeg se drumski i železnički saobraćaj odvija otežano, a do daljeg je zatvoren zagrebački aerodrom.

Zbog snega, na utoputu Zagreb- Beograd, oko dve kilometra nakon Ivanić Grada u smeru ka istoku, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastao je zastoj u saobraćaju, jer su se dva teretna vozila isprečila preko puta, saopštila je zagrebačka policija.

Kamioni su se preprečili zbog klizanja, jer su imali letnje gume, na šta policija do tog slučaja nije reagovala, a nakon toga izdvaja takva vozila iz saobraćaja.

Policija je primila veliki broj poziva građana koji se nalaze u vozilima u koloni koja je nastala zbog blokade autoputa i ostaju bez goriva, hrane i vode.

U toku je organizovanje pomoći ljudima, navodi policija.

Sneg koji je dostigao visinu od 40 santimetara, što je najviše od 1955. godine blokira kolovoze i tramvajske šine, a ne nekim mestima zastoje su prouzrokovali tramvaji u kvaru ili pukle strujne žice.

Uteha je što sneg polako slabi, ali meteorolozi za naredne dane najavljuju niske temperature i poledicu.

U prekidu su i neke trajektne i katamaranske linije na riječkom području i u Dalmaciji.

Prema podacima Državnog hirometeorološkog zavoda, najviše snega palo je na Velebitu, 88 centimetara, Begovom Razdolju 86, a na zagrebačkom Sljemenu do 60 centimetara.

Sneg će nastaviti da pada do večeras, kada se očekuje da će oslabiti ili potpuno prestati da pada.

U Dalmaciji se očekuje uglavnom kiša i severoistočni vetar s jakim i olujnim udarima.

Sneg pada i u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, dok je u Crnoj Gori ciklon "Čajo" doneo obilne padavine, jaku kišu i sneg na severu zemlje, kao i probleme u saobraćaju i snabdevanju

 Ciklon "Čajo" koji je u pogodio Crnu Goru doneo je obilne padavine, kišu jakog inteziteta i sneg na severu zemlje, ali i probleme u saobraćaju i snabdevanju električnom energijom.

Zbog atmosferskih pražnjenja, bez struje su mnoga sela, a pojedine saobraćajnice na severu zatvorene su za saobraćaj za teretna vozila.

Prestonici Cetinje, gde je snežni pokrivač visok 34 santimetra prete poplave, navode u lokalnoj, vatrogasnoj službi. Radi predostroznosti isključeni sa dva dalekovodi na području Cetinja, kako bi se izbegle havarije, zbog čega je veliki broj sela bez struje, potvrđeno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

U Herceg Novom pijavica je oštetila krov na jednoj osnovnoj školi "Orjenski bataljon", preneo je Radio Crne Gore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva teretnjaka preprečila autoput Beograd-Zagreb

Izvor: Kurir, 08.Dec.2012

Kamioni izazvali zastoj pošto su proklizali zbog letnjih guma..ZAGREB - Zbog snega, na autoputu Zagreb- Beograd, oko dva kilometra nakon Ivanić Grada u smeru ka istoku, nastao je danas zastoj u saobraćaju, jer su se dva teretna vozila isprečila preko puta, saopštila je zagrebačka policija...Kamioni...

Nastavak na Kurir...

Sneg u i regionu

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 12:14

Sarajevo, Banjaluka, Podgorica, Zagreb, Ljubljana -- Kao i u Srbiji, sneg stvara probleme i u regionu - u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dok je za nijansu bolja situacija u Hrvatskoj i Sloveniji...U Hrvatskoj do sada pet žrtava nevremena...Sneg koji od prošle noći pada izazvao je kvarove na električnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.