Rama potpisao

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 15:01

Rama potpisao

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore potvrdilo je da je dobilo 13 sporazuma dve vlade, tzv. Kosova i Albanije.

Te sporazume je, kako se navodi, danas potpisao premijer Albanije Edi Rama.

Rama je saopštio da je jutros Ministarstvu spoljnih poslova tzv. Kosova dostavljeno 13 sporazuma koji je trebalo da budu potpisani na sastanku dve vlade 14. juna, koji na njegov zahtev nije održan.

Rama je rekao da ostaje nada da će nakon ovoga imati sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa premijerom Kurtijem.

"Ostaje da se nadam da ćemo nakon otklanjanja zabrinutosti koju je javno izrazio premijer Kurti imati i potvrdu sastanka sa Aljbinom danas popodne", napisao je Rama.

Kurti je juče izjavio da će se sastati sa kolegom iz Albanije samo u okviru sastanka dve vlade, u suprotnom sastanka neće biti i kao uslov naveo potpisivanje ovih 13 sporazuma između dve vlade.

Za sada nema zvanične potvrde da li je premijer Kurti promenio stav u vezi sa susretom sa Ramom.

Premijer Edi Rama će se danas u okviru priprema za samit Berlinskog procesa koji se u oktobru održava u Tirani, ; u Prištini susresti sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i predsednikom kosovskog parlamenta Gljaukom Konjufcom.

Rama u Prištinu dolazi u sklopu balkanske turneje koju je započeo danas razgovorima u Skoplju, a sutra bi trebalo da poseti Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.