REŠITE SE TOKSINA

Izvor: Kurir, 06.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠITE SE TOKSINA

Nakon božićnih prejedanja i obilnih obroka, kojima verovatno mnogi nisu odoleli, organizmu je nužan odmor. Potrebno je napraviti malu pauzu od višednevnog konzumiranja teške hrane i rešiti se nagomilanih toksina.

Gomilanje toksina, naime, stvara veće izglede za nastanak i razvoj bolesti, zato je veoma važno provoditi procese detoksikacije jer oni osnažuju, obnavljaju te leče naš preopterećeni probavni sistem i ostale organe. Uklanjanje otrovnih materija deluje i na psihičko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zdravlje, jer smanjuje stres i teskobu. Iako bi detoksikaciju organizma trebalo redovno primenjivati tokom cele godine, dobro je to učiniti nakon novogodišnjih i božićnih praznika.

KUPKA

Odličan način da se vratite u formu je i topla kupka. Tople kupke otvaraju pore i pomažu toksinima da izađu iz organizma. Kupke je dobro praviti s morskom soli, a od eteričnih ulja mogu se dodati čempres, grejp, limun, ruzmarin, odnosno ulja koja će podstaknuti eliminaciju toksina. Odlučite se za ono ulje koje vam mirisom najviše odgovara. Priuštite sebi 25 minuta uživanje u mirisnoj vodi uz sveće i opuštajuću muziku. Ulje citrusa (limun i narandža) dobro je za čišćenje tela i uma, a savetujemo i kupku s mešavinom lavande i limuna.

VODA

Prvo pravilo koje će vašem telu olakšati oporavak jeste ispijanje dovoljnih količina vode, i to je pravilo koje uvek iznova vredi ponavljati. No, kako bi čišćenje organizma bilo brže i lakše, pre nego što krenete na novi režim ishrane, probajte jedan dan da postite. Tako organizmu pružate priliku da se odmori od konzumiranja teško svarljive i nezdrave hrane. Postiti možete tako da ćete jedan dan piti samo vodu i čajeve.

SAN

Ne sumnjamo da se se poprilično „istrošili“ i ostajali budni do kasno u noć za vreme praznika. Sada je vreme da organizam opustite tako što ćete odspavati, ako je potrebno čak i po podne, i polako se vratiti u prvobitni ritam života. Radni dani su pred nama, valja ih dočekati spremno i odmorno!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.