Puljić protiv islamizacije BiH

Izvor: B92, 20.Jan.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puljić protiv islamizacije BiH

Sarajevo -- Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zabinut je zbog rastuće islamizacije u Bosni i Hercegovini.

Puljić je tokom boravka u međunarodnom sedištu katoličke humanitarne organizacije "Pomoć crkve u nevolji" (ACN) u Blektaunu, u Australiji, izjavio da su muslimanski centri i džamije sagrađeni u mnogim mestima u BiH, i to od petrodolara iz Saudijske Arabije.

Kako je javila agencija te humanitarne organizacije "ACN News", koju su preneli bosanski mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kardinal je posebno istakao da je samo u Sarajevu sagrađano 70 džamija.

"U BiH ima između 3.000 i 5.000 vehabija, koje nastoje da steknu uticaj u društvu. Niko u vlasti nema hrabrosti da učini bilo šta kako bi to sprečio. S druge strane, na tržištu rada, u školama i u drugim sferama društvenog života, katolici su sistemski u nepovoljnom položaju. Cilj je uveriti ih da napuste zemlju”, rekao je Puljić.

Kardinal je kazao da zemljišta i objekti, koji su Katoličkoj crkvi oduzeti još u vreme komunizma, do danas još nisu vraćeni, dok je "muslimanima vraćena sva imovina".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.