Pucnjava na granici: Ubijeno šestoro

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 11:19

Pucnjava na granici: Ubijeno šestoro

Pakistanska vojska saopštila je danas da su snage bezbednosti izvršile raciju u dva skrovišta ekstremista u regionima blizu granice sa Avganistanom.

To je dovelo do intenzivnih pucnjava u kojima je šest pobunjenika poginulo tokom praznika Bajrama.

U saopštenju vojske objavljenom kasno u petak je navedeno da su dve racije sprovedene u petak rano ujutru u okruzima Tank i Severni Vaziristan, na osnovu verodostojnih obaveštajnih dojava o skrovištima ekstremista u oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blizu granice sa Avganistanom, prenosi AP.

Snage bezbednosti su zaplenile oružje i municiju iz skrovišta i sprovele operaciju čišcenja celog područja, navela je vojska bez preciznijih detalja o identitetu ili pripadnosti šestorice poginulih ekstremista.

Ekstremisti su uglavnom pripadnici frakcije Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), koja je poznatija kao pakistanski talibani, navodi AP.

Reč je o zasebnoj grupi, u savezu sa avganistanskim talibanima koji su preuzeli vlast u susednoj zemlji u avgustu 2021. godine u trenutku dok su američke i NATO trupe bile u završnoj fazi povlačenja iz Avganistana.

Talibansko preuzimanje Avganistana ohrabrilo je pakistanske talibane, koji su poslednjih meseci pojačali napade na pakistansku policiju i vojsku.

Ranije ove nedelje bezbednosne snage su ubile komandanta Islamske države identifikovanog kao Šafi Ulaha tokom operacije u okrugu Bajur, u severozapadnoj provinciji Hajber.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.