Prvi samit EU - Kina

Izvor: B92, 31.Mar.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi samit EU - Kina

Brisel -- U Briselu je jutros sastankom predsednika Evropskog saveta Hermana Van Rompeja i kineskog predsednika Si Đinpinga počeo prvi samit Evropske unije i Kine.

Đinpinga će danas primiti i predsednik Evropske komisije Žose Manuel Barozo, a predviđen je i susret sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom.

U Briselu se ovom sastanku pridaje velika važnost, jer je Kina sa 560 milijardi dolara trgovinske razmene u 2013. drugi po veličini trgovinski partner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU.

Kineski predsednik, kome je ovo prva poseta evropskom kontinentu, juče je obišao džinovske pande u zoološkom vrtu u Monsu, a sutra će posetiti fabriku automobile Volvo u gentu, koja je najveća kineska investicija u Belgiji.

Nekada švedski automobilski gigant Volvo je od 2009. vlasništvo kineske korporacije Džilaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo samit EU-Kina u Briselu

Izvor: Blic, 31.Mar.2014

U Briselu je jutros sastankom predsednika Evropskog saveta Hermana Van Rompeja i kineskog predsednika Si Đinpinga počeo prvi samit Evropske unije i Kine. Si Đinping, Herman van Rompej i Ketrin Ešton na otvaranju samita u Briselu..Đinpinga će danas primiti i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel...

Nastavak na Blic...

Prvi samit EU - Kina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2014

U Briselu je jutros sastankom predsednika Evropskog saveta Hermana Van Rompeja i kineskog predsednika Si Đinpinga počeo prvi samit Evropske unije i Kine. U Briselu se ovom sastanku pridaje velika važnost, jer je Kina sa 560 milijardi dolara trgovinske razmene u 2013. drugi po veličini trgovinski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.