Protest radnika „Gorice“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Jul.2014, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika „Gorice“ (VIDEO)

Radnici Javno-komunalnog preduzeća „Gorica“ zabrinuti su za budućnost svoje firme. Oni su na protestnom zboru, koji su organizovali reprezentativni sindikati, izneli konkretne zahteve: da se narednog dana isplati prvi deo majske zarade, izdaju kartice za prevoz i overe zdravstvene knjižice.
Rukovodstvo preduzeća podržalo je sve zahteve radnika i čini sve kako bi nadležni u gradu isplatili „Gorici“ zaostala potraživanja po izvršenim uslugama, koja ugrožavaju likvidnost preduzeća.
Nišlije ne pamte uređenije parkove i zelene površine u gradu. Zasluga za to pripada radnicima i rukovodstvu JKP „Gorica“. Ali, sliku grada i dobrog rada zaposlenih ne prati finansijska situacija u preduzeću.
Radnici su opravdano zabrinuti za svoja radna mesta i egzistenciju, jer zbog neisplaćenih zarada ne mogu da izmire obaveze prema bankama i komunalnim preduzećima.
Generalni direktor Igor Jovanić preuzeo je kormilo preduzeća pre godinu dana, kada je i zatekao 42.300.000 dinara neisplacćenih poreza i doprinosa, koji su u međuvremenu potpuno anulirani. Sto četrnaest miliona nenaplaćenih potraživanja prema gradu i drugim dužnicima smanjena su na 90 miliona dinara.
Radnici će nadležnima uputiti zaključak sa ovog protestnog zbora, koji sadrži nekoliko zahteva: da se u toku sutrašnjeg dana isplati akonatacija za maj, overe zdravstvene knjižice, regulišu kartice za prevoz, a do kraja meseca isplati i drugi deo plate za maj. Oni takođe traže da se utvrdi dinamika isplate zaostalih, ali i redovnih primanja za naredni period, a svi su spremni da prionu na posao i rade više i bolje.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Protest radnika niške “Gorice”

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jul.2014

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” nakratko su obustavili rad, jer im kasni plata, nisu im overene zdravstvene knjižice, a i preduzeće duguje po raznim osnovama.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.