Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest boraca širom Federacije

SARAJEVO – Protesti članova Savjeta branilaca počeli su širom federacije BiH. U sarajevu je okupljeno nekoliko stotina ispred zgrade Vlade FBiH.

Traže usvajanje rezolucije i najavili su da se neće razilaziti dok se to ne desi.

Rezolucijom zahtjevaju borački dodatak u visini minimlalne penzije 326 KM, formiranje jedinstvene organizacije boraca i jedinstvenog registra boraca.

Murat Silajdžija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jedan od predstavnika Savjeta branilaca rekao je da je na proteste na području cijele Federacije izašlo oko 10 000 boraca.

Saopšteno je da su u tuzlanskom kantonu blokirane glavne saobraćajnice a u Ljubuškom zatvorena tri granična prijelaza.

Ispred zgrade Vlade FBiH pozvali su resornog ministra Salku Bukvarevića da im se obrati.

U ovom momentu delegacija Savjeta branilaca ušla je na pregovore u Vladu.

Oko zgrade Vlade postavljena je zaštitna ograda. Pripadnici policije osiguravaju ovu zgradu a uoči protesta nadletao je i policijski helikopter.

Protestima su se pridružili i radnici Hidrogradnje, a ne podržavaju ih temeljna boračka udruženja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nekoliko stotina nezadovoljnih bivših boraca protestuje pred Vladom FBiH

Izvor: Cafe.ba, 19.Maj.2016

Više od 300 bivših boraca okupilo se pred sjedištem Vlade Federacije BiH u Sarajevu od koje traže da formira jedinstveno boračko udruženje, jedinstven registar učesnika proteklog rata i jedinstven borački dodatak.

Nastavak na Cafe.ba...

Veterani u Federaciji blokirali saobraćajnice, tražili borački dodatak

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2016

SARAJEVO - Veliki broj boraca, članova Savjeta branilaca, protestovalo je danas širom FBIH, a u Tuzli su blokirali petlju Šićki Brod, jednu od najprometnijih, kao i još nekoliko magistrala u FBIH, dok je bio onemogućen i prolazak preko tri međunarodna granična prelaza...Na protestima je ponovo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.