Propalo

Izvor: B92, 19.Okt.2020, 08:03

Propalo

Jermenija i Azerbejdžan optužile su jedna drugu za kršenje primirja u regionu Nagorno-Karabah, drugog po redu.

Poslednje primirje, postignuto u nedelju, bilo je drugi pokušaj da se obustave borbe između jermenskih i azerbejdžanskih snaga.

Jermenski vojni zvaničnici prijavili su u nedelju napade teškom artiljerijom i raketama, dok je sa druge strane azerbejdžansko ministarstvo odbrane okrivilo Jeremeniju da koristi artiljeriju u zoni konflikta.

Generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekretar UN Antonio Gutereš osudio je napade sa obe strane u naseljenim delovima regiona i izrazi žaljenje što su obe strane ignorisale pozive međunarodne zajednice za momentalni prekid vatre.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev saopštio je da je azerbejdžanska vojska oslobodila 13 sela na liniji razdvajanja u Karabahu.

"Oružane snage Azerbejdžana oslobodile su od okupacije Amirvanli, Mašanli, Gasanli, Alikejhanli, Gumlag, Gadžili, Gojarčinvejseli, Nijazgular, Kečel Memedli, Šahveli, Gadži Ismajillы, Isagli u Džabrailskom regionu", napisao je predsednik na tviteru.

Alijev je dodao da Jermenija grubo krši režim humanitarnog primirja koji je stupio na snagu juče u ponoć.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.