Izvor: Danas, 04.Apr.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Programi planirani tokom celog aprila

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je manifestaciji "Aprilski dani autizma u Novom Sadu", koja je počela uličnom akcijom "Kišobran za sve". Manifestaciju organizuje Društvo za podršku osobama sa autizmom u saradnji sa ŠOSO "Milan Petrović" povodom Svetskog dana autizma koji se obeležava 2. aprila.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u prilici da svečano otvorim trinaestu manifestaciju "Aprilski dani autizma u Novom Sadu", u >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kojoj građani mogu da se upoznaju sa simptomima i specifičnostima autizma, kao i o načinu na koji mogu da pruže podršku ovim osobama i njihovim porodicama da se lakše uključe u društveni život. Grad Novi Sad kontinuirano podržava održavanje ove manifestacije što je jasan pokazatelj da vodi odgovornu socijalnu politiku i brine o svim svojim sugrađanima podjednako - rekao je Petrović.

Manifestacija "Aprilski dani autizma u Novom Sadu" održava se od 2. do 30. aprila uz niz aktivnosti i radionica s ciljem da se podigne svest o autizmu, uklone predrasude prema osobama sa autizmom i povežu postojeći resursi lokalne zajednice kako bi udruženim snagama pomogli njima i njihovim porodicama.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Izložba slika i crteža dece i mladih sa autizmom

Izvor: Luftika.rs, 05.Apr.2016, 10:38

Izložba slika i crteža dece i mladih osoba sa autizmom „Slagalice – slike i crteži“, nastalih na likovnoj radionici uz podršku i nadzor slikarke Maje Stojanović, otvara se danas 5. aprila u 18 sati u Galeriji Rajka Mamuzića. Izložbu organizuje Društvo za podršku osobama sa autizmom Grada...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.