Produžen pritvor Miškoviću

Izvor: RTS, 08.Feb.2013, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Miškoviću

Vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku Miškoviću produžen pritvor za još mesec dana. Specijalni sud produžio pritvor i Milu Đuraškoviću.

Specijalni sud produžio je za još mesec dana pritvor vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku Miškoviću, potvrdila je za RTS portparolka tog suda Maja Kovačević.

Kovačevićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekla da je pritvor na zahtev tužilaštva produžen i vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću.

Direktoru "Nibensa" Dejanu Jeftiću pritvor je ukinut sredinom januara. Pritvor je u januaru ukinut direktoru "Šer korporacije" Risti Ristiću, procenitelju Raši Zdravku i bivšem direktoru Preduzeća za puteve "Niš" Zoranu Mihailoviću.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebe u preduzećima za puteve vredne više desetina miliona evra, a uhapšeni su 12. decembra.

Miroslav i Marko Mišković i Milo Đuršaković su u pritvoru od hapšenja, 12. decembra 2012. godine (pritvor im je određen 14. decembra). Sud im je prvi put produžio pritvor 11. januara.

Mišković i ostali pritvoreni nalaze se u Okružnom zatvoru u Beogradu. Đuraškoviću i Miškovićima pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Oni se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve – "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Sremput", "Bačkaput" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.