Prijave protiv špeditera

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv špeditera

Vlasnici preregistrovanih automobila iz čačanskog kraja, kojima je policija poništila registracije i oduzela vozila, smatraju da nisu falsifikatori. Policija neće podneti prijave protiv građana, dok su protiv špeditera prijave već podnete.

Vlasnici preregistrovanih automobila iz čačanskog kraja, kojima je policija poništila registraciju i oduzela vozila, smatraju da nisu falsifikatori.

Oštećeni kažu da su uredno platili carinu, a sada su ostali bez automobila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Policija nastavlja kontrolu preregistracija jer se sumnja da su neki špediteri u većini slučajeva falsifikovali ovlašćenja.

Milisav Jovanović iz dragačevskog sela Krstaci u redovnom postupku preregistrovao je automobil iz Crne Gore.

Krajem prošle godine dobio je rešenje o poništavanju registracije i vozilo mu je oduzeto.

Jovanović je rekao da je posle četiri meseca dobio telefonski poziv od inspektora da dođe u Lučane da preda tablice jer vozilo nije legalno. Kako je rekao, radi se o ovlašćenju iz Crne Gore koje nije overeno u sudu u Bjelom Polju.

U policijskoj upravi u Čačku kažu da su u postupku preregistracije primetili da su određena lica donosila falsifikovana ovlašćenja. Za preregistraciju je u moravičkom okrugu podneto je 2.462 zahteva.

Načelnik Policijske uprave Čačak Milovan Petrović rekao je da je u 142 slučaja provereno da ovlašćenja nisu autentična, kao i da je pokrenut postupak za ponavljanje pravosnažno okončanih postupaka. Prema njegovim rečima, 68 predmeta je pravosnažno rešeno.

Policija neće podneti prijave protiv građana kojima je poništena registracija. Međutim, protiv lica u agencijama i špeditera koji su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali ovlašćenja već su podnete krivične prijave.

Sumnja se da su pojedini špediteri, u 90 odsto slučajeva, sa falsifikovanim dokumentima omogućili preregistraciju vozila iz evropskih zemalja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.