Predsednik: Razmislite zašto im baš ja smetam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2021, 13:54

Predsednik: Razmislite zašto im baš ja smetam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da nikada u istoriji nije vođena takva hajka u medijima u regionu kao protiv njega i dodao da treba razmisliti zašto im baš on smeta.

Vučić je to kazao nakon sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom odgovarajući na pitanje domaćih novinara o pisanjima regionalnih, a pre svega hrvatskih medija i istakao da takva kampanja nije vođena ni za vreme rata.

"Mislim da će uskoro da ih optuže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su gori od svih srpskih tabloida koliko su lepo napisali o meni. Oni hoće najgore da pišu, ali ja bih 70,80 odsto toga potpisao i hvala im. Šalu na stranu u svim tim plaćenim tekstovima vidite nekoliko tema, a onda dolazite do ključne - da li će Srbija sustići Hrvatsku", rekao je Vučić.

On je dodao da je Hrvatska i dalje mnogo ispred Srbije i istakao da čestita Hrvatskoj na postignutim rezultatima i što su uspeli da ostvare sve svoje ciljeve poput članstva u EU i NATO-u.

"Mi ćemo da nastavimo da radimo naš posao. Pre 15 godina oni su nam bežali za 15 milijardi ukupnog BDP-a, a ovu godinu završavamo sa plus minus pola milijarde. Čestitam im još jednom na fantastičnoj turističkoj sezoni, radujem se zbog njih, ali se radujem i zbog naših fabrika, radnih mesta, snažnije vojske. Jedino što tražim je poštovanje. Ako hoće u redu, ako neće, nećemo im odgovarati", poručio je Vučić.

"Ne bih se kladio da je Osmani u pravu"

Naravno da će koristi od inicijative "Otvoreni Balkan" imati Srbija, ali imaće je i Albanija, Severna Makedonija, Crna Gora, ceo region, a da Priština želi da učestvuje u tome, nema sumnje da bi i oni imali veliku korist, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani koja je izjavila da, sa ekonomske tačke gledišta, od "Otvorenog Balkana" apsolutnu korist ima Srbija, i da joj je ova inicijativa prilika da nastavi da poriče postojanje tzv. Kosova.

"Čini mi se da oni ne sagledavaju dovoljno dobro svoju ekonomsku situaciju i da je ne razumeju dobro, ali šta ću ja tu, možda su oni vidovitiji i možda dalekosežnije posmatraju stvari nego ja. Po rezultatu ćemo videti, ali ne bih se kladio da su u pravu", odgovorio je Vučić.

Istakao je da Srbija ostaje pri tome da želi nastavak dijaloga i kompromisna rešenja, a pre svega još snažnije ekonomske rezultate, ali da se raduje i ekonomskim uspesima svih zemalja u regionu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.