Posle ranjavanja Srbina: Vučić hitno ide u Rašku

Izvor: B92, 13.Okt.2021, 11:58

Posle ranjavanja Srbina: Vučić hitno ide u Rašku

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima naroda na Kosovu i Metohiji.

Vučić se uputio ka Raškoj, gde bi trebalo da bude organizovan sastanak sa predstavnicima srpskih opština, potvrdio je direktor kancelarije za KiM Petar Petković.

Podsećanja radi, kosovska policija organizovala je u nekoliko mesta na Kosovu i Metohiji akciju. Kako stoji u saopštenju kosovske policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcija se preduzima "u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Podsećanja radi, jedan Srbin ranjen je danas prilikom akcije policije u Zvečanu.

Prema poslednjim informacijama, on se nalazi u teškom stanju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se danas povodom incidenata na Kosovu i tražila da KFOR i NATO hitno reaguju i "obuzdaju premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija".

Podsećanja radi, oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je kazao da je ova akcija "još jedna provokacija" premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Pratite iz minuta u minut dešavanja u Kosovskoj Mitrovici u live blogu B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se uputio u Rašku na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na KiM

Izvor: Blic, 13.Okt.2021

Predsedni Srbije Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Blic...

Vučić Srbima sa Kosova i Metohije: Država je uz vas - budite trezveni, hoće da nas uvuku u sukobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima sa Kosova i Metohije, nakon incidenata na severu Kosova i Metohije, da će država, šta god da se desi, biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da će podržati njihovu odluku, ali ih i zamolio da razmisle kolika je cena koju ćemo svi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MIRNA NOĆ NA KOSMETU Barikade sklonjene, protest podrške u Beogradu nastavlja se u subotu, a predsednik Vučić poručio: "Nema povlačenja, predaja nije opcija"

Izvor: Blic, 14.Okt.2021, 07:13

Nakon što je Kosovska policija juče upala u severni deo Kosovske Mitrovice, u akciji protiv krijumčarenja robe, i eskalacije koja je usledila posle ranjavanja Srbina Srećka Sofronijevića (36), noć na Kosovu i Metohiji protekla je mirno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.