Pomoć stiže motorom

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć stiže motorom

Dnevnik.rs BELA CRKVA: Posle Beograda i Novog Sada Bela, Crkva je treći grad u Srbiji koji je dobio hitnu medicinsku službu na motoru. Medicinski tehničari će ne motorima obilaziti grad i jezera, kako bi građanima i gostima Bele Crkve pružili pravovremenu medicinsku pomoć.


- Ekipu čine dva tehničara koja su obučena i rade po pet sati svakoga dana, bez vikenda, jer je tada u Beloj Crkvi najviše turista, - rekla je za „Dnevnik“ direktor Doma zdravlja dr Olivera >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Janković. - Njihov zadatak je da obilaze sva jezera i najprometnija mesta u gradu. Prvih nekoliko dana rada iskoristiće za utvrđivanje najprometnijih i najpogodnijih mesta za otvaranje punktova za pružanje medicinskih usluga. Na tim mestima, koja će biti posebno označena, moći će da ima se obrate oni koji imaju neki problem ili povredu, kao i oni koji bi samo želeli neki savet. Opremljeni su i defibrilatorom, ukoliko bi morali da intervenišu kod srčanih zastoja.
Planirano je da ova služba funkcioniše čitave godine, kada to vremenski uslovi dozvoljavaju, ali belocrkvanski Dom zdravlja nema dovoljno kadra, pa rešenje očekuju od novog Pravilnika o mreži zdravstvenih ustanova. Ukoliko bude realizovan njihov zahtev, hitna služba će biti organizovana nezavisno od ostalih službi, otvoriće se uslovi za zapošljavanje novih lekara i osnovna medicinska pomoć će biti pristupačnija svim građanima.
Medicinski tehničari koji rade u hitnoj službi na motoru prošli su posebnu obuku sa ekipom za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad. Obuka je organizovana i u Beloj Crkvi i u Novom Sada, a na pripremi, obučavanju i organizaciji, kako je rekla dr Janković, posebno se angažovao Nenad Vukas.
U realizaciji projekat učestvuju Dom zdravlja, lokalna samouprava, Ministarstvo zdravlja i Zavod za zaštitu zdravlja Pančevo.
M. Vitomirov

hitna pomocmotor

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.