Počelo raščišćavanje Generalštaba

Izvor: B92, 26.Nov.2013, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo raščišćavanje Generalštaba

Beograd -- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije počeli su raščišćavanje ruševina dela zgrade "B" bivšeg Generalštaba, na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Prema rečima portparola Ministarstva odbrane Srbije, majora Jovana Krivokapića, u narednih nekoliko dana radnici Vojnograđevinske ustanove Beograd počeće da uklanjaju armiranobetonsku konstrukciju nekadašnjeg ulaza u taj objekat.

"U ovom periodu započinjemo pripremne radove, postavljanje skela, zaštitne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ograde i obezbeđivanje uslova za nesmetani rad mehanizacije, a narednih dana očekujemo dolazak kamiona i mehanizacije koja će iznositi kamenje", rekao je Krivokapić novinarima ispred starog Generalštaba.

On je naveo da je planirano vreme izvođenja radova 70 radnih dana, a površina koja će biti rasčišćena je oko 2.100 kvadratnih metara.

Upitan da li Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije čiste objekat zbog eventualne privatizacije, odnosno dolaska investitora zainteresovanih za izgradnju hotela, Krivokapić je odgovorio da to pitanje nije u nadležnosti Ministarstva odbrane, niti Vojske Srbije.

"Želimo da očistimo ovaj deo kako bismo ga učinili uglednijim, jer se nalazi u centru grada. Očistićemo na tom prostoru rastinje, nasuti zemljište i ozeleniti ga, a zatim uraditi novi asfalt kako bi izgledalo pristojnije i uglednije", rekao je Krivokapić.

Zgrada nekadašnjeg Generalštaba predstavlja urbaništički biser Beograda, urađen po zamisli arhitekte Nikole Dobrovića, a koji je teško oštećen tokom NATO bombrardovanja Srbije 1999. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo raščišćavanje ruševina bivšeg Generalštaba (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2013

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije počeli su danas raščisćavanje ruševina dela zgrade bivšeg Generalštaba, na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Počeli radovi na čišćenju ruševina Generalštaba

Izvor: Danas, 26.Nov.2013

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije započeli su juče raščišćavanje ruševina dela zgrade „B“ starog Generalštaba, na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.