Plenković: Ohrabrujuće

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 17:14

Plenković: Ohrabrujuće

Zagreb -- Premijer Andrej Plenković ocenio je danas da je ohrabrujuće to što Hrvatska ima silazni trend u broju novozaraženih koronavirusom.

“Dobro je da nam je sedmični prosek pao na nivo od sredine oktobra. Trenutno imamo treći najveći dvonedeljni pad među članicama EU. Imamo dvostruko manje hospitalizovanih. To su dobri pokazatelji što znači da su mere i odgovorno ponašnje doveli do preokreta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trendova, a to treba nastaviti", rekao je Plenković uoči sednice vlade.

Podsetio je da je sve to postignuto bez uvođenja policijskog časa.

Jedan od prvih znakova je početak školskog polugodišta, rekao je Plenković i dodao da se nastavlja kampanja vakcinisanja.

“Očekuje se odluka EMA-e za AstraZenecu čime će se broj doza naglo povećati, a to bi nam omogućilo imunizaciju najugroženijih tokom proleća”, rekao je premijer.

Inače, vlada je na današnjoj sednici usvojila zaključak koji se odnosi na otpis režijskih troškova za električnu energiju na područjima pogođenim zemjotresom.

Sve informacije o pandemiji koronavirusa u regionu i svetu iz minuta u minut pratite OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.